- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Koláč s pudingom a s jahodami
Koláč s pudingom a s jahodami
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- piškóta:
- 250 g mäkkého masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 6 vajec
- 100 ml smotany na šľahanie
- 250 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- Jahodová vrstva:
- 1 kg jahôd
- 80 g cukru
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 6 lyžíc vody
- Pudingový krém:
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 600 ml mlieka
- 80 g cukru
- 300 g kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Maslo vyšľahajte s cukrom a s vanilkovým cukrom. Po jednom primiešame vajíčka. Po vmiešaní všetkých vajec do zmesi vmiešame smotanu. Múku zmiešame s kypriacim práškom , a preosejeme do cesta.. Zľahka premiešame stierkou . Plech (veľkosť cca 30 x 35 centimetrov) zľahka vymastíme a vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme naň pripravené cesto a stierkou ho rovnomerne rozotrieme po celej ploche a vrch uhladíme.
2. Krok
Piškótu pečieme na 180 °C asi 30 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Kým piškóta chladne, pripravíme si pudingový krém.
3. Krok
Dve vrecúška pudingu uvaríme v 600 ml mlieka osladeného cukrom. Keď je puding hotový, vmiešame kyslú smotanu a potom krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutú piškótu .
4. Krok
Jahody rýchlo opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovými utierkami. 750 g jahôd nakrájame na kúsky alebo plátky a 250 g jahôd pokrájame na kúsky a spolu s cukrom varíme 10 minút, kým nezmäknú. Potravinársky škrob vymiešame dohladka so studenou vodou, potom vmiešame do jahôd. Pokračujeme vo varení, kým jahody nezhustnú. Potom všetko vymixujte tyčovým mixérom do hladka. Počkajte, kým jahodový preliv trochu vychladne, a zmiešajte ho s nakrájanými jahodami. Všetko rovnomerne vylejeme na pudingový krém. Uhladíme a necháme v chladničke úplne zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1757 videní