Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Koláč „Slivkové gule „

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kolac slivkove gule.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Plech 30 x 20 :
  • 200 g strúhanky
  • 4 lyžice cukru
  • 50 g masla
  • Krupicová vrstva :
  • 1 liter mlieka
  • 10 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 13 lyžíc detskej krupice
  • 90 g masla
  • 1 vajce
  • Ovocná náplň :
  • 1 kg sliviek
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice zlatého klasu
  • alebo použite hotový slivkový lekvár
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte náplň. Slivky zbavíme kôstiek, nakrájame na štvrtiny, pridáme cukor a vanilkový cukor, dáme na mierny oheň a za občasného miešania necháme 15 až 20 minút podusiť. Ku koncu pridajte zmes škrobu, ktorú ste rozmiešali v troške vody, miešajte, kým nezhustne. Nechajte vychladnúť.

2. Krok

Maslo rozpustíme, strúhanku opražíme, kým nezískajú peknú zlatistú farbu, nakoniec vmiešame cukor a spojíme, vychladíme.

3. Krok

V miske zmiešame krupicu a cukor, vanilkový cukor s 200 ml mlieka, zvyšok mlieka privedieme do varu. Keď zovrie, pridáme krupicovú zmes, znížime teplotu na strednú a za stáleho miešania varíme, kým nezhustne. Pomaly pridajte predtým rozšľahané vajce vidličkou a stále miešajte, kým sa nespojí. Odstráňte z tepla, pridajte maslo a miešajte, kým sa neroztopí.

4. Krok

Hneď kým je zmes teplá, poukladáme vrstvy v tomto poradí: polovica strúhanky - polovica krupice - slivková plnka - zvyšok krupičnej zmesi - zvyšok strúhanky.

5. Krok

Koláč nechajte zatuhnúť minimálne 2 hodiny , a potom nakrájajte na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

71 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.