Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláč „Slivkové gule „

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kolac slivkove gule.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Plech 30 x 20 :
  • 200 g strúhanky
  • 4 lyžice cukru
  • 50 g masla
  • Krupicová vrstva :
  • 1 liter mlieka
  • 10 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 13 lyžíc detskej krupice
  • 90 g masla
  • 1 vajce
  • Ovocná náplň :
  • 1 kg sliviek
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice zlatého klasu
  • alebo použite hotový slivkový lekvár
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte náplň. Slivky zbavíme kôstiek, nakrájame na štvrtiny, pridáme cukor a vanilkový cukor, dáme na mierny oheň a za občasného miešania necháme 15 až 20 minút podusiť. Ku koncu pridajte zmes škrobu, ktorú ste rozmiešali v troške vody, miešajte, kým nezhustne. Nechajte vychladnúť.

2. Krok

Maslo rozpustíme, strúhanku opražíme, kým nezískajú peknú zlatistú farbu, nakoniec vmiešame cukor a spojíme, vychladíme.

3. Krok

V miske zmiešame krupicu a cukor, vanilkový cukor s 200 ml mlieka, zvyšok mlieka privedieme do varu. Keď zovrie, pridáme krupicovú zmes, znížime teplotu na strednú a za stáleho miešania varíme, kým nezhustne. Pomaly pridajte predtým rozšľahané vajce vidličkou a stále miešajte, kým sa nespojí. Odstráňte z tepla, pridajte maslo a miešajte, kým sa neroztopí.

4. Krok

Hneď kým je zmes teplá, poukladáme vrstvy v tomto poradí: polovica strúhanky - polovica krupice - slivková plnka - zvyšok krupičnej zmesi - zvyšok strúhanky.

5. Krok

Koláč nechajte zatuhnúť minimálne 2 hodiny , a potom nakrájajte na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.