- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Koláč z Holandska
Koláč z Holandska
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 0min
Inšpirovala som sa skvelým receptom na stránke Varecha a je pod názvom-Cake z Holandska od mojej priateľky Janky ktorá žije v Holandsku a týmto ďakujem autorke za recept, koláčik je chuťovo výborný, cesto jemnučké a ku kávičke alebo k čaju, ako stvorený 🙂
http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/07/cake-z-holandska.html
Suroviny
- 200g zmäknuté maslo
- 200g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 200g hladká múka
- štipka soli
- 6g kypriaci prášok do pečiva
- troška masla na vymastenie formy
Postup prípravy
1. Krok
Ja som koláč vyskúšala upiecť v pekárničke, ale kto má formu dlhú 26 cm, môže dať do formy, treba ju vymastiť maslom a na spodok dať papier na pečenie. Ak budete piecť v rúre, treba ju dať vyhriať na 170ºC.
2. Krok
Zmäknuté maslo dobre vymiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom a aj so štipkou soli, môže sa šľahačom a približne tých 8 minút. A postupne pridávame po jednom vajíčku a šľaháme ešte asi 10 minút.
3. Krok
Po častiach, pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom, už nešľaháme ale len zľahka premiešame varechou.
4. Krok
Dáme do formy a do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175ºC 60 minút. Počas pečenia rúru neotvárať. A po upečení nechať vo forme trocha vychladnúť a až potom koláč vyklopíme.
5. Krok
Ja kedže som piekla v pekárničke, tak nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program podľa typu pekárničky. Ja mám Moulinex a program sa nastaví pod číslom 14 "Len pečenie" Tento program sa dá nastaviť na 10 až 70 minút. Nastavila som na 50-55 minút a po skončení programu, som špajdlou vyskúšala, ak sa cesto nenalepí, koláč je dobre upečený. Prajem dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(4.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15470 videní