Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláčik s vanilkovým krémom a jahodovým želé

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bazovy s jahodami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

     Šťavnatá kakaová piškóta:

  • 2 vajcia
  • 80 ml oleja
  • 80 ml mlieka
  • 140 g bieleho jogurtu
  • 160 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 5 g prášku do pečiva
  • 3 g jedlej sódy
  • štipka soli
  • Vanilkový krém:

  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • vanilka
  • 120 g kukuričného škrobu
  • 200 g cukru
  • 1 l plnotučného mlieka
  • 10 g želatíny (plus 100 ml vody)
  • Jahodové želé:

  • 250 g jahôd
  • 250 ml vody
  • 100 g cukru
  • 10 g želatíny (plus 100 ml vody)
  • Dekor:

  • bazový kvet
reklama:
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky dáme vajcia, cukor, štipku soli a šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte mlieko, jogurt a olej a dobre premiešajte. Potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a sódou .Miešame len do spojenia, nie viac!

2. Krok

Plech (24x37 cm) vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme 15-16 minút pri 175°C vo vyhriatej rúre.

3. Krok

Medzitým sa postaráme o vanilkový krém. Želatínu dáme do misky spolu so 100 ml vody. V miske zmiešame vajcia, cukor, štipku soli, vanilku, škrob a trochu mlieka. Keď získame svetlo sfarbenú kompozíciu, prilejeme zvyšok mlieka za stáleho miešania a varíme krém, kým nezhustne. Nechajte 5 minút vychladnúť a pridajte hydratovanú a rozpustenú želatínu na 15 sekúnd v mikrovlnnej rúre. Potom nalejeme na plech cez piškótu a zarovnáme, ako najlepšie vieme. Necháme vychladnúť.

4. Krok

Teraz si pripravíme aj jahodové želé. Hydratujte želatínu vo vode (100 ml). Vložte jahody, vodu a cukor do hrnca na oheň a varte 5 minút. Miešame, kým nezískame jemné zloženie, prepasírujeme cez sitko a necháme pár minút vychladnúť. Potom vložíme hydratovanú a rozpustenú želatínu na 15 sekúnd do mikrovlnky. Keď dosiahne izbovú teplotu, nalejte ju na plech na vanilkový krém.

5. Krok

Koláčik ozdobíme bazovými kvetmi. Majú krásny vzhľad a zvláštnu vôňu. Ale ak sa vám to nepáči prizdobte si ho s čímkoľvek čo vám chutí.. Koláčik krájajte dobre nabrúseným nožom, tenkou čepeľou, ktorú po každom reze očistite vlhkou handričkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

160 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.