- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šaláty
- Kórejský kurací šalát
Kórejský kurací šalát
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 200 g kuracích pŕs
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 3 lyžice oleja
- soľ a chilli podľa chuti
- koriander podľa chuti
- 1 lyžica jablčného octu
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si všetky ingrediencie, ktoré potrebujete. Ošúpte cibuľu. Mrkvu umyte pod tečúcou vodou a ošúpte ju. Na tento šalát sa najlepšie hodia kuracie prsia. Treba ich umyť pod tečúcou vodou a vysušiť papierovými utierkami, aby sa pri príprave mäso nedusilo, ale opekalo. Jablčný ocot môžete nahradiť octom z bieleho vína.
2. Krok
Kuracie prsia nakrájame na tenké dlhé pásiky, dochutíme soľou a korením. Pridajte jablčný ocot a sušený mletý koriander. Netreba pridávať koriander, ale podľa mňa je to presne to korenie, ktoré je na kórejskú mrkvu ideálne. Prísady premiešajte, misku potiahnite potravinovou fóliou a marinujte pri izbovej teplote 20-30 minút.
3. Krok
Medzitým si nakrájame zeleninu. Nakrájajte mrkvu na tenké, dlhé prúžky. Čím tenšie je mrkva nakrájaná, tým mäkšia bude po upražení. Ak máte špeciálne strúhadlo na mrkvu, môžete ho použiť (koréjské rezance). Cibuľu nakrájajte na tenké polovičné krúžky.
4. Krok
Zeleninu opečte na nepriľnavej panvici s 1 polievkovou lyžicou. zeleninového oleja. Môže to trvať rôzne dlho, kým zelenina vo vnútri úplne zmäkne, v závislosti od toho, ako ju máte na hrubom nastrúhanú. Zeleninu som restovala asi 7 minút. Zeleninu počas restovania pravidelne premiešajte, aby sa nespálila. Keď sú mrkva a cibuľa pripravené, presuňte ich do samostatnej misky a na chvíľu odložte.
5. Krok
Zahrejte 2 polievkové lyžice oleja v samostatnej nepriľnavej panvici. Potom smažte prsia na strednom ohni do zlatista. Prsia som piekla odokryté asi 10 minút.
6. Krok
V šalátovej mise zmiešajte restovanú zeleninu a kuracie mäso, premiešajte. V tejto fáze môžete šalát dodatočne osoliť a pridať viac slnečnicového oleja.
7. Krok
Hotový šalát môžeme posypať sezamovými semienkami a ozdobiť čerstvým koriandrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
383 videní