- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Kovbojská fazuľa s mletým mäsom
Kovbojská fazuľa s mletým mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 300 g sušenej fazule (farebnej)
- 1 údená klobása alebo párok
- 150 g mletého mäsa (mix)
- 250 g údených rebierok alebo údeného mäsa
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 bobkový list
- kúsok zeleru
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- štipka štipľavej papriky alebo chilli
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Fazuľu si na pár hodín namočíme.. Na druhý deň ju povaríme ..Do vody dáme povariť aj údené rebierka alebo údené koleno.Pridáme aj párky alebo klobásu..
2. Krok
Na panvici orestujeme na troche masti alebo oleja najmeno nakrájanú cibuľu, pridáme k nej mleté mäso, a spolu orestujeme..Podusíme asi 10 minút, pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku , potom podlejeme trochou vody v ktorej sme varili fazuľu. Nastrúhame na hrubom strúhadle mrkvu a zeler, a primiešame k dusiacej sa zmesi, spolu s bobkovým listom, ochutíme soľou a korením a spolu dusíme asi 10 - 15 minút..
3. Krok
Nakoniec všetko prepojíme.. Scedenú fazuľu pridáme , nakrájanú klobásku, párky a zmes môžeme dať aj trochu zapiecť do rúry .. pri 180°asi na 20 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4521 videní