Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krakowský tvarohový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krakowsky tvarohovy kolac.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 150 g masla
  • 300 g hladkej múky
  • 4 vajcia (1 ks do cesta , 2 ks do plnka , 1 ks na potretie)
  • 30 ml studenej vody
  • 60 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 600 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica škrobu
  • 80 g hrozienok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky nasypeme preosiatu múku, soľ, práškový cukor, vanilkový cukor. Pridajte mäkké maslo.

2. Krok

Múku, práškový cukor, soľ, vanilkový cukor a maslo vymiešame na mrveničku. Pridajte vajce a ľadovú vodu.

3. Krok

Všetky ingrediencie cesta spojte do hrudky, nemusíte miesiť dlho. Zakryte potravinárskou fóliou a dajte na hodinu do chladničky.

4. Krok

Pripravte si náplň. Vložte tvaroh do misky. Pridajte dve žĺtka a cukor. Tieto ingrediencie vyšľaháme mixérom, kým nebudú hladké, krémové.

5. Krok

Pridajte škrob do tvarohu a premiešajte. Vyšľahajte dve bielka do stabilnej peny. V niekoľkých krokoch pridajte bielkový sneh do tvarohu s cukrom a žĺtkami. Tiež opláchneme hrozienka a pridáme ich do plnky.

6. Krok

Vychladnuté cesto vyberte z chladničky. 1/3 cesta odkrojíme a vrátime do chladu. Zvyšné dve tretiny cesta rozvaľkajte na 0,5 cm. Vložte do formy alebo do menšieho plechu, popichajte vidličkou a pošlite do rúry. Pečieme v rúre pri teplote 175-180°C 10-12 minút.

7. Krok

Potom formu vyberieme z rúry a na cesto nanesieme tvarohovú plnku.

8. Krok

Vyberieme zostávajúce cesto z chladničky , vyvaľkáme ho a nakrájame na pásiky.

9. Krok

Na tvarohovú plnku vyložíme pásiky do tvaru mriežky. Mriežku potom potrieme vyšľahaným vajíčkom..

10. Krok

Koláč potom pošleme do rúry a pečieme pri teplote 175-180°C 30-35 minút. Čas pečenia závisí od vašej rúry.

11. Krok

Hotový krakowský cheesecake vyberte z formy a nechajte niekoľko hodín dobre vychladnúť. Potom nakrájajte a podávajte.

reklama:

1 9.jpg
povar.ru
2 8.jpg
povar.ru
3 7.jpg
povar.ru
4 8.jpg
povar.ru
5 7.jpg
povar.ru
6 6.jpg
povar.ru
7 5.jpg
povar.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

345 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.