Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kráľovná ľadu

Kuchyňa:
reklama:
Kralovna ladu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:gospodarski.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:5 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc cukru práškového
  • 70 g masla
  • 170 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2,5 lyžice kakaa
  • 80 g čokolády na varenie
  • Sirup:
  • 300 ml vody
  • 200 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • Krém:
  • 1500 ml mlieka
  • 12 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 10 lyžíc škrobu alebo gustinu
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 g margarínu alebo masla
  • 200 g mliečnej čokolády
  • Na ozdobu:
  • 400 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.Potom pridáme rozpustené vychladnuté maslo, múku zmiešanú s práškom do pečiva , s kakaom a nastrúhanou čokoládou..premiešajte a cesto nalejte na plech vyložený s papierom na pečenie 24 x 37..

2. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút..

3. Krok

Pripravíme si sirup..Dáme rozvariť vodu s cukrami a povaríme asi 10 minút..Potom necháme mierne vychladnúť a sirupom pokropíme upečený piškótový plát.

4. Krok

Krém pripravíme tak, že si oddelíme 500 ml mlieka a zmiešame ho s cukrom, vanilkovým cukrom,škrobom a s múkou..Zvyšok mlieka si dáme variť..Ke´d sa mlieko varí vlejeme pripravenú zmes a uvaríme hustý krém-Ten odstavíme , a prikryjeme fóliou a pod ktorou krém necháme vychladnúť.

5. Krok

Keď je krém chladný , izbovej teploty, vmiešame doň maslo , alebo margarín taktiež izbovej teploty.

6. Krok

Bledým krémom urobíme na piškótu tenkú vrstvu, a do ostatného krému vmiešame rozpustenú ale vychladnutú mliečnu čokoládu..Krémom potiahneme tenkú vrstvu základného krému..

7. Krok

Potom vyšľaháme smotanu na šľahanie , môžete pridať k nej 1 vanilkový cukor a zákusok na záver dozdobíme šľahačkovou vrstvou , ktorú posypeme nastrúhanou čokoládou..Dáme dobre zachladiť a nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1104 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.