Kráter
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Na puding:
- 2 vanilkové pudingy
- 8 dcl mlieka
- 4 vanilkové cukre
- Cesto :
- 5 vajec
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 dcl mlieka
- 1 dcl oleja
- 250 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Na vrch :
- 1 kyslá smotana
- 3 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Puding uvaríme s 8 dl mlieka a 4 balíčkami vanilkového cukru, potom za častého miešania počkáme kým vychladne.
2. Krok
Na cesto dobre vymiešame žĺtky s 250g práškového cukru, 1 balíčkom vanilkového cukru a 1 dl mlieka. Pridáme olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
3. Krok
K tomu pomaly vmiešame penu vyšľahanú z bielkov. Cesto dáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a vychladnutý vanilkový puding vhadzujeme do cesta mokrou polievkovou lyžicou. Pečieme pri teplote 180°C asi 30-40 minút (test špajdlou).
4. Krok
Keď je naša piškóta upečená, do kyslej smotany vmiešame práškový cukor a rozotrieme na ešte teplé cesto. Vložte ho späť do rúry ( vypnutej) na niekoľko minút.
Ja ho robievam aj svetlá piškóta tmavý puding.. Alebo aj rôzne druhy pudingu..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
373 videní