Kráter
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2 vanilkové pudingy
- 8 dcl mlieka
- 4 vanilkové cukre
- Na cesto :
- 5 vajec
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 dcl mlieka
- 1 dcl oleja
- 250 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Na vrch :
- 1 veľká kyslá smotana
- 6 lyžíc práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Puding uvaríme s 8 dl mlieka a 4 balíčkami vanilkového cukru, potom často miešame a počkáme, kým vychladne.
2. Krok
Na cesto vymiešame žĺtky s 25 dkg práškového cukru, 1 balíčkom vanilkového cukru a 1 dl mlieka. Pridáme olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
3. Krok
K tomu pomaly vmiešame tuho vyšľahanú penu z bielkov. Dáme do maslom vymasteného, múkou vysypaného plechu a lyžicou vhadzujeme na vrch vychladnutý vanilkový puding. Pri 180°C pečieme 30-40 minút. Keď je piškóta upečená , do kyslej smotany vmiešame práškový cukor a krém natrieme na ešte teplé cesto. Vložíme späť na pár minút do rúry.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
383 videní