Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kráter

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krater.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 dcl mlieka
  • 1 dcl oleja
  • 20 g kakaa
  • 5 vajec
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • Pudingový krém:
  • 8 dcl mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Poleva:
  • 500 g kyslej smotany
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech (30x 20) vymastíme olejom a vysypeme múkou. Otraste prebytočnú múku. Rúru vyhrejeme na 180°C.

2. Krok

Vaječné bielky vyšľaháme so štipkou soli. Za stáleho šľahania postupne vmiešame polovicu cukru. vyšľaháme tuhý sneh. Do misy preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva.

3. Krok

Žĺtky a zvyšný cukor vyšľaháme, kým nezískame hustý bledý krém. Vmiešame mlieko a olej, potom preosiatu zmes. Vymiešame na hladké cesto. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. V troch fázach, metličkou alebo stierkou.

4. Krok

Nalejte cesto na plech. Na to poukladáme kôpky pudingového krému. Ktoré dávkujeme lyžicou. Koláč pečieme 35-40 minút. Upečený je, keď sa vytiahne suché špáradlo zapichnuté do stredu koláča.

5. Krok

PUDINGOVÝ KRÉM. Pudingový prášok dohladka vymiešame s niekoľkými lyžicami mlieka. Podľa návodu na obale. Zvyšné mlieko prevaríme s cukrom a vanilkovým cukrom. Uvaríme puding a ten necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Poleva: Kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor dobre vymiešame. Plech vyberte z rúry bez toho, aby ste ju vypli. Koláč rovnomerne potrieme kyslou smotanou. Potom pečieme ešte 10 minút. Upečený koláč ochlaďte na izbovú teplotu. Potom do chladničky, aby sa ľahšie krájal.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1115 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.