Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehké čokoládové košíčky s pařížským krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehké čokoládové košíčky s pařížským krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krehké čokoládové košíčky s pařížským krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 25
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Vianoce sa pomaly blížia a je čas začať premýšľať nad tým, akým vianočným pečivom potešíme našich blízkych. Tieto čokoládové košíčky s lahodným pařížským krémom určite očaria nielen milovníkov čokolády.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 125 g masla
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica medu
  • 200 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 50 g tmavej čokolády
  • Náplň:
  • 200 g šľahačkovej smotany (33 %)
  • 40 g kakaa
  • 30 g kryštálového cukru
  • 100 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava krému: Začnite tým, že v hrnci zohrejte smotanu so cukrom a kakaom. Keď sa cukor rozpustí, odstavte zo sporáka a pridajte nasekanú čokoládu. Dobre premiešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Nechajte krém vychladnúť a potom ho dajte do chladničky (najlepšie cez noc), aby stuhol.

2. Krok

Príprava cesta: Múku premiešajte s práškom do pečiva a preosejte. K múke pridajte maslo, hnedý cukor, žĺtok, med, kakao a všetko spracujte do hladkého cesta. Nastrúhajte doň čokoládu a cesto nechajte 4 hodiny odpočívať v chladničke.

3. Krok

Pečenie košíčkov: Po odležaní cesta ho použite na plnenie formičiek na košíčky. Pečte v predhriatej rúre na 170°C približne 8 minút. Po upečení nechajte košíčky úplne vychladnúť.

4. Krok

Príprava krému: Zo ztuhnutého pařížskeho krému vyšľahajte hladký krém a naplňte ním cukrárenský sáčok s trubičkou.

5. Krok

Dokončenie: Krém dekoratívne naneste na vychladnuté košíčky a ozdobte ich lyofilizovanými malinami a pistáciami.

reklama:

Tieto čokoládové košíčky s pařížským krémom sú vynikajúcou voľbou pre každú príležitosť a určite prinesú radosť nielen vám, ale aj vašim blízkym.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.