Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehké mandľové sušienky s vôňou korenia. Ideálne na Vianoce – a pokojne aj skôr!

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehké mandľové sušienky s vôňou korenia. Ideálne na Vianoce – a pokojne aj skôr!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krehké mandľové sušienky s vôňou korenia. Ideálne na Vianoce – a pokojne aj skôr! Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 50
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Ak sa už nemôžete dočkať vianočného pečenia, tieto jednoduché sušienky sú skvelý štart. Dobre znášajú dlhšie skladovanie, takže ich môžete nachystať v predstihu a uložiť do plechovej krabice. Jediným rizikom je, že do sviatkov nemusia vydržať – pri čaji či káve totiž miznú podozrivo rýchlo.

reklama:

Suroviny

  • 250 g masla
  • 90 g práškového cukru
  • 100 g jemne pomletých mandlí
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžičku perníkového korenia
  • 350 g hladkej múky
  • malú štipku soli
  • Na záverečné posypanie
  • lyžicu práškového cukru
  • asi 1/2 lyžičky perníkového korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo spolu s cukrom vyšľahajte do hladkej, nadýchanej hmoty. Pridajte mandle a vanilku a premiešajte. Nasledovať bude perníkové korenie a nakoniec preosiata múka so soľou. Vymiešajte mäkké, pružné cesto, ktoré zabalíte do fólie a necháte najmenej pol hodiny chladiť. Ak ho necháte odpočívať celú noc, chute sa ešte lepšie rozvinú.

2. Krok

Rúru nastavte na 180 °C. Plech vystlite papierom na pečenie. Z cesta odoberajte malé kúsky, vytvarujte guľôčky približne vo veľkosti menšieho orecha a ukladajte ich na plech. Každú z nich jemne stlačte vidličkou – vytvorí sa pekný reliéf a sušienky sa ľahšie prepečú.

3. Krok

Pečú sa krátko, asi 8 až 10 minút. Len čo začnú na okrajoch jemne zlatnúť, máte hotovo.

4. Krok

Práškový cukor zmiešajte s perníkovým korením. Horúce sušienky poprášte cez sitko a nechajte ich vychladnúť na mriežke. Úplne studené uložíte do nádoby s viečkom, kde vydržia dlhé dni.

reklama:

Mandľové cesto s jemnou dávkou korenia vytvára sušienky, ktoré nie sú vyslovene vianočné – pokojne ich upečte aj počas roka. Ak máte radi výraznejšie chute, môžete ich dochutiť štipkou mletého zázvoru alebo kardamómu. Skvelo doplnia popoludňajší čajový rituál alebo kávu po obede.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.