Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehké obratné rezne s kyslou smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehké obratné rezne s kyslou smotanou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krehké obratné rezne s kyslou smotanou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 3
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min

Pripravte si obratné rezne, ktoré určite potešia celú rodinu. Tieto jedinečné rezne, marinované v kyslej smotane a obalené najskôr v kukuričných lupienkoch a potom vo vajíčku, sú nádherne krehké a plné chuti. Ako prílohu odporúčame zemiakovú kašu.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg bravčovej krkovice
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 kelímok kyslej smotany (200 g)
  • Kukuričné lupienky
  • 3 vajcia
  • 1 kocka masla
  • 3 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • Olej
  • 1/2 litra vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava mäsa: Krkovicu nakrájajte na plátky. Každý plátok jemne naklepte, osoľte a okoreňte, potom ich na noc marinujte v kyslej smotane.

2. Krok

Príprava plechu: Plech vymažte olejom. Kukuričné lupienky rozdrvte na jemno. Cibule olúpte a nakrájajte na malé kocky. Cesnak olúpte a nakrájajte na plátky.

3. Krok

Obaľovanie mäsa: Plátky mäsa obaľte v rozdrvených kukuričných lupienkoch a potom ich ponorte do rozšľahaných vajec.

4. Krok

Smaženie: Na panvici s rozpáleným olejom najprv opražte cibule a cesnak dozlatista. Potom ich vyberte a odložte bokom. Na tej istej panvici zprudka opečte rezne z oboch strán.

5. Krok

Pečenie: Opečené mäso naskladajte na pripravený plech. Na každý kúsok položte plátok masla a posypte osmaženou cibuľou s cesnakom. Jemne pokvapkajte olejom, podlejte trochou vody a vložte do predhriatej rúry. Pečte pri teplote 180 °C asi 40 minút. Počas pečenia podlievajte troškou vody. Voda s maslom sa vsaje do mäsa, takže rezne budú nádherne krehké.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.