Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krehké pečivo základný recept

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehke pecivo zakladny recept.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gutekueche.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 60
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 380 g masla
  • 500 g hladkej múky
  • 5 žĺtkov
  • 180 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy dáme najskôr maslo a cukor a na najvyššom stupni šľahača vyšľaháme na svetlý krém.

2. Krok

Potom veľmi rýchlo striedavo vmiešame žĺtky a múku. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na hodinu do chladničky, aby sa cesto lepšie vyvaľkalo a nelepilo sa na valček.

3. Krok

Potom predhrejeme rúru na 160°C teplovzdušnú a dva plechy vystelieme papierom na pečenie.

4. Krok

Teraz posypte pracovnú dosku múkou, vyvaľkajte cesto na hrúbku asi 3 mm a vykrajujte ľubovoľné tvary (napr. hviezdičky). Surové koláčiky ukladajte na plechy na pečenie a nechajte medzi nimi malý priestor.

5. Krok

Odkrojky z cesta opäť vymiesime, vyvaľkáme, opäť vykrajujeme sušienky a ukladáme na plechy.

6. Krok

Koláčiky pečieme v predhriatej rúre na strednom stojane po dobu asi 15 minút do zlatista.. Potom necháme vychladnúť na mriežke, poprášime práškovým cukrom alebo zalejeme polevou.

reklama:

Tipy :

Vaječné žĺtky a múka by sa mali  len krátko premiesiť, inak by sušienky boli veľmi tvrdé.

Náš tajný tip pre obzvlášť jemné pečivo a svetložltú farbu: Uvarené žĺtky, musia byť vychladnuté, rozdrvte a vmiešajte do cesta.

Môžete to urobiť tak, vajcia  oddeľte, žĺtky opatrne vložte do vriacej, mierne osolenej vody a uvarte na tvrdo. Vaječné bielka použite napríklad na lahodné mandľové makrónky .

Nakoniec vychladnuté pečivo poprášte práškovým cukrom. Chutia veľmi jemne s citrónovou polevou .

Deti sa tešia na veľa farebných cukrových perličiek alebo čokoládových posýpiek.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

955 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.