Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehké vanilkové rožky, ktoré sa rozplývajú na jazyku

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehké vanilkové rožky, ktoré sa rozplývajú na jazyku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krehké vanilkové rožky, ktoré sa rozplývajú na jazyku Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Vianoce by neboli kompletné bez voňavých vanilkových rožkov. Ak ich ešte nemáte pripravené, nenechajte si ujsť tento skvelý recept. Tieto rožky sú tak jemné, že sa rozpustia v ústach už pri prvom súste.

reklama:

Suroviny

  • 240 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 70 g práškového cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • práškový cukor s vanilkovým extraktom na obalenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky ingrediencie dajte do misy a rýchlo ich spojte, aby vzniklo hladké, ale pevné cesto. Dôležité je, aby sa s cestom nepracovalo príliš dlho, pretože by stratilo svoju krehkosť. Maslo by malo byť studené, takže ho stačí len rýchlo zapracovať prstami, aby sa spojilo s ostatnými surovinami. Po vytvorení kompaktného cesta, ho zabaľte do fólie a dajte na niekoľko hodín do chladničky, ideálne na celú noc.

2. Krok

Keď je cesto odležané, nechajte ho na chvíľu zmäknúť na izbovej teplote, aby sa s ním lepšie manipulovalo. Potom z neho odoberte časť a vytvorte dlhý valček. Rozdeľte ho na rovnaké kúsky, ktoré následne preformujte do podoby rožkov. Snažte sa, aby boli všetky rožky rovnaké, aby sa rovnomerne upiekli.

3. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C a pečte rožky približne 10 až 15 minút, kým nezískajú jemnú, ružovkastú farbu. Snažte sa ich nechať príliš dlho v rúre, aby sa neprepiekli, no ani nezostali nedopečené. Keď sa rožok nerozpadne, je pripravený.

4. Krok

Po vybratí z rúry nechajte rožky krátko vychladnúť, no ešte kým budú teplé, obaľte ich v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým práškom. Tým získajú nádhernú vôňu a sladkú chuť, ktorá sa dokonale hodí k ich krehkosti.

reklama:

Tieto vanilkové rožky vám prinesú k Vianociam nielen tradičnú chuť, ale aj dokonalú jemnosť, ktorá sa bude rozpúšťať na vašom jazyku.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.