- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Krehký jahodový koláč s posýpkou
Krehký jahodový koláč s posýpkou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto:
- 200 g masla
- 130 g hnedého cukru (môžete použiť aj práškový)
- štipka soli
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 320 g hladkej múky
- Jahodová vrstva:
- 400 g jahôd
- 2 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžička pomarančovej kôry
- Posýpka:
- 80 g hrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 80 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte cesto. Do mixéra dáme múku, cukor, soľ a k nakrájané maslo.Zmixujeme aby sa z cesta stala mrvenička.Cesto dáme do misky, pridáme vanilkovú esenciu , pár lyžičiek vody a premiesime.Potom zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky..
2. Krok
Jahody sa nakrájame na kúsky, pridáme pomarančovú kôru cukor a múku a premiešame.
3. Krok
Na posýpku dajte múku, cukor a maslo do mixéra. Premixujeme na mrveničku.
4. Krok
Cesto vyberieme z chladničky vyvaľkáme na veľkosť plechu, a premiestnime na plech vyložený s papierom na pečenie.Na cesto navrstvíme jahody a potom na hrubom strúhadle alebo prstami namrvíme posýpku.(záleží od jej konzistencie.)
5. Krok
Pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C do zlatista..Asi 35 minút.
6. Krok
Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame na porcie.Namiesto jahôd môžete použiť akékoľvek iné sezónne ovocie.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7154 videní