Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krehký koláč s ríbezľami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehky kolac s ribezlami.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
bookingcook.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 55min
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 5 e1469782280821.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 9 e1469782235336.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 20 e1469782113906.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 18 e1469782136309.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 11 e1469782217756.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 16 e1469782161497.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 8 e1469782245326.jpg
bookingcook.ru
reklama:

Suroviny

  • 150 g margarínu alebo masla
  • 350 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z polovice citróna
  • 0,5 lyžičky jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • Plnka z čiernych ríbezlí:
  • 3 lyžice džemu z čiernych ríbezlí
  • 3 - 4 hrste čiernych ríbezlí
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 - 3 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky si preosejeme múku.pridáme všetky zvyšné prísady a citrónovú kôru,.

2. Krok

Pridáme maslo z chladničky nakrájané na kocky.Všetko spolu premiešame .Potom pridáme vajce..Najskôr jedno a uvidíme podľa konzistencie či je treba pridať ešte druhé..

3. Krok

Vypracujeme krehké cesto ktoré by sa malo zmiesiť do gule.Cesto potom rozdelíme na 2 časti..na jednu väčšiu a druhú menšiu..(ja rozdelíme na polovicu a potom polovicu na polovicu..polovicu pridáme k polovicu a jednu štvrtinu zvlášť zabalím a odložíme do chladničky..)

4. Krok

Väčšiu časť cesta vyvaľkám do formy alebo na menší plech a vytlačím cez okraje..cesto popicháme vidličkou a odložím aj s plechom do chladničky.Necháme chladiť asi 1 hodinu..Potom na cesto rozotriem džem aj cez okraje.Na džem nasypem opláchnuté a odstopkované ríbezle a zaprášim ich škrobom a posypem kryštálovým cukrom.

5. Krok

Teraz z chladničky vyberieme menšiu časť cesta a nastrúham ho na ríbezle.

6. Krok

Plech vložím do predhriatej rúry na 180°C a pečiem cca 30 - 35 minút..keď koláč získa zlatistú farbu tak je hotový.

7. Krok

Hotový koláč necháme poriadne vychladnúť a potom nakrájame na porcie..Pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1453 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.