Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krémová cuketová polievka s nadýchanými syrovými haluškami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Krémová cuketová polievka s nadýchanými syrovými haluškami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová cuketová polievka s nadýchanými syrovými haluškami Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Chcete využiť bohatú letnú úrodu cukiet inak než tradične? Vyskúšajte túto jemnú krémovú polievku, ktorá v sebe spája ľahkosť zeleniny a sýtosť syrových halušiek. Výsledkom je voňavé a výživné jedlo, ktoré zahreje aj poteší.

reklama:

Suroviny

  • Na polievku:
  • 800 g cukety
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 1 koreň petržlenu
  • 2 zrelé paradajky
  • 1,2 litra zeleninového vývaru (prípadne voda s bujónom)
  • 200 ml smotany na šľahanie (min. 31 % tuku)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • lístky čerstvej bazalky na dozdobenie
  • ostrá feferónka – voliteľne pre milovníkov pikantného
  • Na halušky:
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice strúhaného tvrdého syra
  • 5 lyžíc hrubej múky
  • malá hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si očistíme všetku zeleninu. Cuketu, mrkvu, petržlen aj paradajky nakrájame na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie uvarili.

2. Krok

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vývar. Do neho vložíme nakrájanú zeleninu, mierne osolíme a okoreníme. Varíme, kým všetko nezmäkne.

3. Krok

Medzitým si v mise pripravíme cesto na halušky. Rozšľaháme vajcia, primiešame syr, múku, prelisovaný cesnak a nasekanú vňať. Dochutíme soľou a korením. Mala by vzniknúť hustejšia zmes, z ktorej sa budú dať formovať malé halušky.

4. Krok

Keď je zelenina mäkká, odstavíme polievku z plameňa a dôkladne ju rozmixujeme dohladka. Prilejeme smotanu a ešte krátko povaríme, aby sa chute prepojili.

5. Krok

Z pripraveného cesta pomocou dvoch malých lyžičiek vytvárame halušky, ktoré opatrne vkladáme do horúcej polievky. Varíme niekoľko minút – poznáme, že sú hotové, keď vyplávajú na povrch.

6. Krok

Polievku podávame ozdobenú čerstvou bazalkou. Kto má rád pikantnejšie jedlá, môže si pridať aj kúsoček feferónky.

reklama:

Táto cuketová polievka nie je len rýchla a jednoduchá, ale aj výživná. Je ideálnou voľbou na ľahký obed alebo teplú večeru. Vďaka haluškám zasýti aj bez pečiva a výborne chutí aj na druhý deň.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.