Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémová hubová nátierka so syrom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Krémová hubová nátierka so syrom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová hubová nátierka so syrom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak si z lesa prinášate plný košík húb a chcete ich využiť inak než v polievke či praženici, skúste túto lahodnú hubovú nátierku. Kombinácia podusených húb, cibule a jemného syra vytvára hladkú paštétu s bohatou chuťou, ktorá sa výborne hodí na raňajky, večeru aj ako chuťovka k vínu.

reklama:

Suroviny

  • 1 lyžicu masla
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 600 g čerstvých húb
  • trochu citrónovej šťavy
  • soľ, čierne korenie a rascu podľa chuti
  • 3 kocky taveného smotanového syra
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Huby očistíme od nečistôt a nakrájame na menšie kúsky, aby sa rovnomerne dusili.

2. Krok

V hrnci rozpustíme maslo a necháme na ňom speniť cibuľu. Keď začne voňať a jemne zmäkne, pridáme huby. Dochutíme soľou, korením, troškou rasce a pokvapkáme citrónovou šťavou, ktorá zvýrazní ich arómu. Pridáme pár lyžíc vody, prikryjeme a necháme pomaly dusiť približne 15–20 minút, kým huby nezmäknú a väčšina tekutiny sa neodparí.

3. Krok

Do horúcej zmesi vmiešame tavený syr a miešame, kým sa úplne nerozpustí. Vznikne hustejšia hmota, ktorú necháme mierne vychladnúť.

4. Krok

Zmes rozmixujeme dohladka – mala by mať konzistenciu krémovej paštéty. Ak sa vám zdá príliš hustá, pridajte pár kvapiek vody alebo mlieka.

5. Krok

Hotovú paštétu natierame na čerstvý chlieb, bagetu či hrianky. Skvele chutí aj s nakladanou zeleninou alebo bylinkami.

reklama:

Paštétu môžete uchovať v uzatvorenej nádobe v chladničke dva až tri dni. Pred podávaním ju nechajte pár minút pri izbovej teplote – chuť sa tak krásne rozvinie.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.