Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémová omáčka z cukety a tekvice s kôprom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Krémová omáčka z cukety a tekvice s kôprom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová omáčka z cukety a tekvice s kôprom Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak patríte medzi milovníkov kôprovej omáčky, táto verzia vás môže milo prekvapiť. Základ tvorí kombinácia cukety a hokaido tekvice, ktorá dodá jemnú sladkastú chuť a krásny oranžový odtieň. Kôpor potom celé jedlo prevoňá a pozdvihne na úplne inú úroveň.

reklama:

Suroviny

  • 250 g cukety
  • 250 g tekvice hokaido
  • 1 cibuľu
  • 1,5 litra mlieka
  • 40 g masla
  • 4 lyžice hladkej múky
  • väčšiu hrsť čerstvého kôpru
  • soľ, cukor a ocot podľa vlastnej chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme zeleninu – cibuľu aj tekvicu ošúpeme, cuketu môžeme použiť aj so šupkou. Tekvicu a cuketu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame nadrobno.

2. Krok

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a restujeme ju, kým nezíska sklovitý vzhľad. Potom prisypeme nastrúhanú zeleninu a spolu dusíme asi 10 minút, kým nezmäkne.

3. Krok

Do hrnca nalejeme približne 1,2 litra mlieka. Zvyšné mlieko si odložíme a rozmiešame v ňom múku.

4. Krok

Keď mlieko v hrnci zovrie, tenkým prúdom doň vlejeme mlieko s múkou. Neustále miešame, aby sa netvorili hrudky. Varíme aspoň 15 minút, kým omáčka pekne nezhustne.

5. Krok

Do hotového základu pridáme podusenú zeleninu a nasekaný kôpor. Všetko spolu premiešame.

6. Krok

Dochucujeme soľou, octom a cukrom – podľa toho, ako výraznú chuť preferujete.

7. Krok

Podávame klasicky s varenými zemiakmi a vajíčkom.

reklama:

Táto omáčka je skvelou alternatívou ku klasickej kôprovej. Vďaka tekvici je jemnejšia, krémovejšia a má svieži jesenný nádych.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

63 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.