Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krémová petržlenová polievka s jemným nádychom muškátu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Krémová petržlenová polievka s jemným nádychom muškátu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová petržlenová polievka s jemným nádychom muškátu Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte polievku, ktorá je nielen lahodná, ale aj výživná a jednoduchá na prípravu, vyskúšajte tento krémový petržlenový krém. Vďaka svojej jemnej štruktúre a dokonale vyváženej chuti sa hodí na každodenný obed aj ako elegantný predkrm.

reklama:

Suroviny

  • 2 lyžice masla
  • 1 veľká cibuľa
  • 400 g petržlenu
  • 1 liter vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • štipka muškátového kvetu
  • 200 ml smotany na varenie
  • trocha instantnej zápražky na zahustenie
  • 1 bageta alebo biely chlieb na krutóny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava základu: V hrnci roztopíme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme ju restovať, kým nezíska sklovitý vzhľad.

2. Krok

Petržlen ako hlavná hviezda: K cibuli pridáme očistený a pokrájaný petržlen. Spolu restujeme niekoľko minút, aby sa zvýraznila jeho chuť a aróma.

3. Krok

Varíme do mäkka: Zalejeme horúcim vývarom, dochutíme soľou, korením a pridáme bobkové listy. Varíme na miernom ohni, kým petržlen nezmäkne.

4. Krok

Vytvoríme hladký krém: Vyberieme bobkové listy a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu. Ak je polievka príliš riedka, môžeme ju zahustiť trochou instantnej zápražky a nechať krátko povariť.

5. Krok

Dokonalá jemnosť: Na záver pridáme štipku muškátového kvetu a smotanu, premiešame a necháme ešte minútku zahriať. Polievka tak získa krémovú textúru a jemnú chuť.

6. Krok

Podávame s chrumkavou prílohou: Bagetu alebo chlieb nakrájame na menšie kúsky a nasucho opečieme na panvici alebo v rúre. Podávame ako chrumkavý doplnok k polievke.

reklama:

Táto polievka je ideálna na sychravé dni, keď potrebujete niečo výživné a zároveň lahodné. Vychutnajte si ju s dobrým pečivom a doprajte si chvíľku pohody!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

64 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.