Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémová petržlenová polievka s jemným nádychom muškátu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Krémová petržlenová polievka s jemným nádychom muškátu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová petržlenová polievka s jemným nádychom muškátu Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte polievku, ktorá je nielen lahodná, ale aj výživná a jednoduchá na prípravu, vyskúšajte tento krémový petržlenový krém. Vďaka svojej jemnej štruktúre a dokonale vyváženej chuti sa hodí na každodenný obed aj ako elegantný predkrm.

reklama:

Suroviny

  • 2 lyžice masla
  • 1 veľká cibuľa
  • 400 g petržlenu
  • 1 liter vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • štipka muškátového kvetu
  • 200 ml smotany na varenie
  • trocha instantnej zápražky na zahustenie
  • 1 bageta alebo biely chlieb na krutóny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava základu: V hrnci roztopíme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme ju restovať, kým nezíska sklovitý vzhľad.

2. Krok

Petržlen ako hlavná hviezda: K cibuli pridáme očistený a pokrájaný petržlen. Spolu restujeme niekoľko minút, aby sa zvýraznila jeho chuť a aróma.

3. Krok

Varíme do mäkka: Zalejeme horúcim vývarom, dochutíme soľou, korením a pridáme bobkové listy. Varíme na miernom ohni, kým petržlen nezmäkne.

4. Krok

Vytvoríme hladký krém: Vyberieme bobkové listy a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu. Ak je polievka príliš riedka, môžeme ju zahustiť trochou instantnej zápražky a nechať krátko povariť.

5. Krok

Dokonalá jemnosť: Na záver pridáme štipku muškátového kvetu a smotanu, premiešame a necháme ešte minútku zahriať. Polievka tak získa krémovú textúru a jemnú chuť.

6. Krok

Podávame s chrumkavou prílohou: Bagetu alebo chlieb nakrájame na menšie kúsky a nasucho opečieme na panvici alebo v rúre. Podávame ako chrumkavý doplnok k polievke.

reklama:

Táto polievka je ideálna na sychravé dni, keď potrebujete niečo výživné a zároveň lahodné. Vychutnajte si ju s dobrým pečivom a doprajte si chvíľku pohody!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.