- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Krémová polievka Dubarry
Krémová polievka Dubarry
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 karfiol
- 1250 ml kuracieho vývaru
- 1 zelená cibuľa
- 100 g kyslej smotany
- 50 g masla
- 50 g hladkej múky
- 2 vaječné žĺtky
- soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Nakrájajte zelenú cibuľu. Na miernom ohni dusíme zelenú cibuľku na masle do zmäknutia. Pridajte múku, dôkladne rozotrite varechou, osmažte na miernom ohni, ale nie do tmava.
2. Krok
Za stáleho miešania vareškou začneme prilievať vývar. Najprv nalejte po malých častiach, potom postupne zvyšujte množstvo vývaru. Každú novú porciu premiešajte, kým nebude polievka úplne homogénna. Oheň udržiavame tak, aby sme zabránili prihoreniu..
3. Krok
Pridajte karfiol a prikrytú polievku varte 40 minút na miernom ohni, kým karfiol úplne nezmäkne. Potom všetko rozmixujte ponorným mixérom do hladka..
4. Krok
Ďalej prichádza veľmi zaujímavá vec! Do kyslej smotany vmiešame dva žĺtky. A tento krém zo žĺtkov a smotany sa vmieša do pyré polievky, čím sa ešte zahustí. Polievku už nie je potrebné ohrievať, stačí vmiešať žĺtkovú zmes, kým sa úplne nerozpustí – to je všetko. Krémovú polievku Dubarry by ste mali zjesť hneď, alebo ju nechať na podávanie pod pokrievkou , no nie dlho.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
180 videní