- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- KRÉMOVÁ POLIEVKA S KURACÍM MÄSOM A HUBAMI
KRÉMOVÁ POLIEVKA S KURACÍM MÄSOM A HUBAMI
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- vývar:
- 2 kuracie stehná
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- hubová:
- 500 g šampiňónov alebo iných húb
- 4 lyžice masla
- 4 lyžice hladkej múky
- 3 šálky vývaru
- varené kuracie mäso
- 250 ml smotany
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Umyté kuracie stehná zalejeme 1 litrom studenej vody a dáme na sporák.Keď sa voda rozvarí pridáme petržlen mrkvu a cibuľu.Znížime teplotu a všetko povaríme 40 - 50 minút.Potom vyberieme mäso, aj zeleninu. Mäsko oberieme..
2. Krok
Očistíme si huby a oddelíme klobúčiky od stoniek.Nožičky zalejte vývarom a dajte na oheň.Klobúčiky nasekajte a orestujte na troche masla.Potom ich zasypte múkou a všetko spolu opražte.
3. Krok
Podlejte vývarom a prelejte do variacej sa polievky s nožičkami.všetko poduste pod pokrievkou 7 - 10 minút.
4. Krok
Všetko by vám malo zhustnúť.Teraz pridajte kuracie mäso a potom premixujte ponorným mixérom do hladka, a zalejte smotanou..Ešte chvíľu povarte a prisoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
5. Krok
Smotana so šľahačkou dodajú polievke jemnú a krémovú chuť.Huby s kuracím mäsom vôňu a výživu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1589 videní