Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémová polievka z červenej šošovice a kokosového mlieka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Krémová polievka z červenej šošovice a kokosového mlieka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová polievka z červenej šošovice a kokosového mlieka Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Táto polievka je nielen rýchla na prípravu, ale vďaka kombinácii korenín, kokosového mlieka a čerstvých byliniek ponúka lahodný exotický zážitok. Je ideálna na zahriatie počas chladných dní alebo ako ľahké jedlo plné živín. Užite si jej jemnú chuť a príjemnú arómu!

reklama:

Suroviny

  • 200 g červenej šošovice
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 2 čajové lyžičky kari korenia
  • Kúsok čerstvého zázvoru (približne 4 cm)
  • Štipku chilli vločiek (alebo podľa chuti)
  • 1 polievkovú lyžicu rybacej omáčky
  • Zeleninový vývar (množstvo podľa požadovanej konzistencie)
  • Čerstvý koriander na ozdobenie
  • petržlenovú vňať
  • Limetku na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr prepláchneme červenú šošovicu studenou vodou, aby sme ju zbavili škrobu a prípadných nečistôt. Potom ju dáme do hrnca a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom.

2. Krok

Kým sa šošovica varí, pridáme nadrobno postrúhaný čerstvý zázvor, kari korenie a trochu chilli vločiek na pikantný podtón. Varíme na miernom plameni, až kým šošovica nezmäkne.

3. Krok

Keď šošovica dosiahne jemnú konzistenciu, vlejeme do polievky kokosové mlieko. Dobre premiešame, aby sa chute rovnomerne prepojili, a pridáme rybaciu omáčku pre slanú hĺbku chuti. Krátko prevaríme.

4. Krok

Hotovú polievku stiahneme z ohňa a pred podávaním posypeme nasekaným čerstvým koriandrom a petržlenovou vňaťou. Nakoniec pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy, ktorá krásne zvýrazní všetky chute. Ak máte radi pikantné jedlá, môžete na tanier pridať čerstvo pomleté chilli.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

32 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.