Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krémová polievka z hrášku hotová za chvíľu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Krémová polievka z hrášku hotová za chvíľu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová polievka z hrášku hotová za chvíľu Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Táto jednoduchá polievka zo zeleného hrášku je ideálnou voľbou, keď nemáte veľa času, ale chcete si dopriať niečo chutné a výživné. Jej príprava nezaberie viac než 30 minút, zvládnu ju aj menej skúsení kuchári a výsledok vás milo prekvapí – jemná krémová konzistencia, príjemná chuť po bylinkách a sýtosť, ktorá zahreje. Skvele chutí s domácimi krutónmi z opečeného pečiva.

reklama:

Suroviny

  • 350 g mrazeného zeleného hrášku
  • 750 ml zeleninového vývaru (prípadne voda s bujónovou kockou)
  • 2 PL masla
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ ČL sušenej majoránky
  • soľ a čierne korenie podľa potreby
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si zohrejeme vývar. Malú časť si odložíme bokom na neskoršie použitie. Keď začne vrieť, nasypeme doň mrazený hrášok a necháme variť približne 10 minút – kým hrášok nezmäkne.

2. Krok

V menšom hrnci si na masle opražíme múku do svetlo zlatej farby. Vzniknutú zápražku zalejeme odloženým vývarom, dobre premiešame, aby sa nevytvorili hrudky, a pridáme do polievky. Všetko spolu varíme ešte asi 15 až 20 minút, aby sa chute dobre prepojili.

3. Krok

Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie. Pridáme pretlačený cesnak a dochutíme podľa potreby – majoránkou, soľou a mletým korením.

4. Krok

Na dochutenie a spestrenie si môžeme pripraviť jednoduché krutóny – stačí nakrájať rožky na malé kúsky a opiecť ich na masle do chrumkava. Podávame priamo na tanieri ako prílohu k polievke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

33 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.