Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémová zeleninová polievka v chlebovom tanieri

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Krémová zeleninová polievka v chlebovom tanieri
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová zeleninová polievka v chlebovom tanieri Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte teplý a chutný recept na zimné dni, ktorý vás nielen zasýti, ale aj zahreje, tento recept na zeleninovú krémovú polievku v chlebovom pohári je ideálny. Okrem lahodnej chuti vás zaujme aj netradičným podávaním priamo v chlebovom pohári. Táto polievka je plná čerstvej zeleniny a jemnej smotany, a určite sa stane obľúbeným jedlom pre vašu rodinu.

reklama:

Suroviny

  • 4 polievkové lyžice masla
  • 1 cibuľa
  • 1 stonka zeleru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml smotany na šľahanie (neochutenej)
  • 500 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 450 g brokolice
  • 1 väčšia mrkva
  • 1/2 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
  • 400 g tvrdého syra (napríklad čedar)
  • 1 čajová lyžička pálivej omáčky
  • 4 menšie bochníky chleba
  • 4 plátky slaniny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na strednej teplote v hrnci roztopíme maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a zeler. Posolíme a restujeme, kým cibuľa nezmäkne. Následne pridáme nadrobno nasekaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu.

2. Krok

Zeleninu zasypeme múkou a za stáleho miešania necháme chvíľu opražiť. Potom postupne prilievame mlieko, smotanu a vývar, pričom stále miešame, aby sa múka dobre rozmiešala a nevznikli hrčky.

3. Krok

Do polievky pridáme nakrájanú brokolicu, mrkvu, čierne korenie a nastrúhaný muškátový oriešok. Zakryjeme a varíme, kým zelenina úplne nezmäkne.

4. Krok

Z bochníkov chleba odrežeme vrchnú časť na hrúbku približne 0,5 cm. Vyberieme stred chleba, aby nám vznikla miska. Dno a okraje necháme hrubé asi 1,5 cm, aby sa polievka nepreliala.

5. Krok

Na panvici opečieme plátky slaniny do chrumkava. Po upečení ich nakrájame na malé kúsky.

6. Krok

Polievku stiahneme z ohňa, precedíme a vrátíme späť do hrnca. Časť zeleniny si necháme bokom, aby sme ju neskôr pridali späť do polievky pre lepšiu textúru. Na miernom ohni začneme pridávať nastrúhaný syr po malých dávkach, aby sa dobre rozpustil. Pokračujeme, až kým sa syr úplne nerozpustí.

7. Krok

Do polievky pridáme pálivú omáčku a podľa chuti dochutíme soľou a korením.

8. Krok

Hotovú polievku opatrne nalievame do pripravených chlebových misiek. Na záver posypeme kúskami opečenej slaniny a dozdobíme ďalším nastrúhaným syrom. Ak máte radi pikantnejšie, môžete polievku ešte pokvapkať pálivou omáčkou.

reklama:

Tento recept na zeleninovú polievku je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať teplé jedlo v chladných zimných dňoch. Chlebový pohár dodá jedlu nielen originálny vzhľad, ale aj skvelú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.