Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémové cestoviny s jarnou špargľou a sušenými paradajkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krémové cestoviny s jarnou špargľou a sušenými paradajkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémové cestoviny s jarnou špargľou a sušenými paradajkami Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte rýchly a zároveň ľahký obed plný sviežej chuti, siahnite po klasike – cestovinách. Tentoraz si ich pripravíme trochu netradične – s krémovou omáčkou zo zelenej špargle, doplnenou cesnakom a kúskami sušených paradajok. Výsledkom je jemne pikantný a veľmi vyvážený pokrm, ktorý si vychutnajú aj BOSORKA príchuť do jedálriáni.

reklama:

Suroviny

  • 320 g obľúbených cestovín
  • 250 g zelenej špargle
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml mlieka
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • sušené paradajky podľa chuti
  • trochu oleja na restovanie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Špargľu najprv očistite – tvrdé spodné časti odrežte (môžete si ich odložiť napríklad do zeleninového vývaru) a vrchné špičky si tiež dajte bokom, použijete ich neskôr ako prílohu. Stredné časti stoniek nakrájajte na drobnejšie kúsky.

2. Krok

V panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nasekaný cesnak spolu s nakrájanou špargľou. Restujte, kým cesnak nezačne jemne hnednúť. Potom pridajte mlieko a smotanu, ochuťte soľou a korením a nechajte na miernom plameni prebublávať, kým špargľa úplne nezmäkne – zvyčajne to trvá približne štvrťhodinu. Nakoniec zmes rozmixujte dohladka.

3. Krok

Medzitým si dajte variť cestoviny podľa návodu na obale. Ku koncu varenia – približne 2-3 minúty pred dovarením – do vody pridajte odložené špargľové hlavičky. Budú mať krásne zelenú farbu a zachovajú si jemnú chrumkavosť.

4. Krok

Sušené paradajky si nakrájajte na menšie kúsky. Uvarené cestoviny sceďte a premiešajte s krémovou špargľovou omáčkou, paradajkami a špargľovými špičkami. Servírujte ihneď, ideálne ešte teplé.

reklama:

Ak chcete jedlu dodať ešte viac sviežosti, môžete pred podávaním posypať vrch jemne nastrúhaným parmezánom alebo pokvapkať pár kvapkami citrónovej šťavy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.