- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Krémové kura s citrónovou omáčkou
Krémové kura s citrónovou omáčkou
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 40min
David Winter, majiteľ e-shopu s najväčším online portfóliom špičkového slovenského vína, WineExpert.sk, k tomuto jedlu odporúča:
Rakúsko, Allram Weingut, Gruner Veltliner Strassertaler, 2015, biele, suché.
Víno je lahodné, je v ňom cítiť ovocné a mierne korenisté tóny. Predstavuje veľmi dobrý výber pre každého, kto ocení sviežu harmonickú chuť bieleho vína.
Suroviny
- 4 kuracie prsia
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 šálka kuracieho vývaru
- šťava a kôra z jedného citróna
- 1/2 cibule
- 2 lyžice masla
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice nasekaného tymiánu
- 3 lyžice smotany na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme, okoreníme. Na panvicu dáme olej a necháme chvíľku zohriať, pridáme nakrájané kúsky a opekáme 5-6 minút dozlatista. Odstavíme z ohňa, vyberieme kúsky a do panvice nalejeme šťavu a kôru z citróna, vývar, najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, tymián. Dáme späť na sporák a varíme asi 10 minút. Potom nakoniec prilejeme smotanu a pridáme maslo. Odstavíme zo sporáka pridáme mäso a dáme ešte do rúry na 5 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3069 videní