- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Krémové kuracie kari s kešu
Krémové kuracie kari s kešu
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 3 lyžice oleja (kokosový , olivový , slnečnicový)
- 0,5 cibule
- 1 lyžička jemne nastrúhaného zázvoru
- 2 - 3 strúčiky cesnaku
- 2 - 3 lyžice kari pasty (červenej)
- 500 g kuracieho mäsa bez kože (prsia . stehná)
- 1 paprika chilli
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 1 lyžica limetkovej šťavy
- 1 - 2 lyžičky hnedého cukru
- 60 g pražených nesolených kešu orechov
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpeme a oddelene nakrájame nadrobno. Papriku umyjeme a očistíme. Nakrájajte ju na tenšie pásiky alebo kúsky. Zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno. Kuracie mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa.
2. Krok
Na sporák položte wok alebo hlbokú panvicu a zohrejte v nej asi dve polievkové lyžice oleja. Pridajte cibuľu a za stáleho miešania ju opekajte pri strednej teplote 3-5 minút, kým nebude priehľadná. Vmiešame nastrúhaný zázvor a nasekaný cesnak a miešame, kým druhý nerozvonia, potom znížime teplotu a pridáme červenú kari pastu. Suroviny za stáleho miešania opekáme 2-3 minúty, aby koreniny pekne rozvoňali.
3. Krok
Zvýšte teplotu na strednú. Nalejte zvyšnú lyžicu oleja do panvice a pridajte kuracie mäso. Smažte 2-4 minúty, kým kúsky jemne nezhnednú, a potom vmiešajte nakrájanú chilli. Všetko smažte za stáleho miešania ďalších 4-5 minút. Medzitým dochutíme soľou a mletým korením.
4. Krok
Do panvice nalejeme kokosové mlieko a limetkovú šťavu. Pridajte cukor a omáčku dobre premiešajte. Kari varte pri miernom vare 15-20 minút. Hotové je, keď omáčka trochu zhustne a kuracie kúsky sú uvarené. Na záver vmiešame opražené kešu oriešky a podľa potreby ešte trochu dosolíme, prípadne okoreníme.
5. Krok
Pripravené kari podávame v hlbokých tanieroch s varenou ryžou guľatou Mánya alebo plochým chlebom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
843 videní