Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krémové penne so špargľou a parmezánom

Náročnosť:
reklama:
Krémové penne so špargľou a parmezánom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémové penne so špargľou a parmezánom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáš jednoduchý recept, ktorý nezaberie veľa času, no výsledok bude stáť za to, krémové cestoviny so špargľou sú skvelou voľbou. S jemnou smotanovou omáčkou, štipkou vína a výraznou chuťou parmezánu sa toto jedlo ľahko zaradí medzi tvoje obľúbené.

reklama:

Suroviny

  • 300 g čerstvej zelenej špargle
  • 400 g penne cestovín
  • 200 ml smotany na varenie (33 %)
  • 25 g masla
  • 30 ml suchého bieleho vína
  • 80 g strúhaného parmezánu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava špargle: Najskôr odrež spodné tvrdé časti stoniek. Zvyšok nakrájaj na šikmé kúsky, približne také dlhé ako samotné penne. Tým sa zabezpečí rovnomerné varenie aj estetika výsledného jedla.

2. Krok

Blanšírovanie: Špargľu vlož na dve minúty do vriacej osolenej vody. Potom ju sceď a ihneď prepláchni ľadovou alebo aspoň studenou vodou – zachová si tak sviežu farbu aj chrumkavosť.

3. Krok

Cestoviny: Penne uvar podľa návodu na obale v dostatočne veľkom množstve osolenej vody. Po uvarení ich sceď, ale nevymývaj, aby si zachovali svoju krémovosť.

4. Krok

Omáčka: V hlbšej panvici rozpusti maslo, pridaj smotanu, osol, okoreň a priveď zmes do varu. Nechaj pár minút jemne bublať, kým sa omáčka nezahustí.

5. Krok

Spojenie chutí: K omáčke pridaj pripravenú špargľu, zalej bielym vínom a primiešaj polovicu parmezánu. Nechaj ešte krátko prehriať a podľa potreby dochuť.

6. Krok

Finále: Cestoviny podávaj horúce, preliate smotanovo-špargľovou omáčkou a posypané zvyšným parmezánom. Môžeš ozdobiť aj čerstvo mletým korením alebo lístkom bazalky.

reklama:

Tento recept je ideálny na jar či leto, keď je špargľa v sezóne, ale vďaka svojej jednoduchosti si ho môžeš pripraviť kedykoľvek. Ak máš rád jemné chute s nádychom elegancie, určite si pochutnáš.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

33 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.