Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémové penne so špargľou a parmezánom

Náročnosť:
reklama:
Krémové penne so špargľou a parmezánom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémové penne so špargľou a parmezánom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáš jednoduchý recept, ktorý nezaberie veľa času, no výsledok bude stáť za to, krémové cestoviny so špargľou sú skvelou voľbou. S jemnou smotanovou omáčkou, štipkou vína a výraznou chuťou parmezánu sa toto jedlo ľahko zaradí medzi tvoje obľúbené.

reklama:

Suroviny

  • 300 g čerstvej zelenej špargle
  • 400 g penne cestovín
  • 200 ml smotany na varenie (33 %)
  • 25 g masla
  • 30 ml suchého bieleho vína
  • 80 g strúhaného parmezánu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava špargle: Najskôr odrež spodné tvrdé časti stoniek. Zvyšok nakrájaj na šikmé kúsky, približne také dlhé ako samotné penne. Tým sa zabezpečí rovnomerné varenie aj estetika výsledného jedla.

2. Krok

Blanšírovanie: Špargľu vlož na dve minúty do vriacej osolenej vody. Potom ju sceď a ihneď prepláchni ľadovou alebo aspoň studenou vodou – zachová si tak sviežu farbu aj chrumkavosť.

3. Krok

Cestoviny: Penne uvar podľa návodu na obale v dostatočne veľkom množstve osolenej vody. Po uvarení ich sceď, ale nevymývaj, aby si zachovali svoju krémovosť.

4. Krok

Omáčka: V hlbšej panvici rozpusti maslo, pridaj smotanu, osol, okoreň a priveď zmes do varu. Nechaj pár minút jemne bublať, kým sa omáčka nezahustí.

5. Krok

Spojenie chutí: K omáčke pridaj pripravenú špargľu, zalej bielym vínom a primiešaj polovicu parmezánu. Nechaj ešte krátko prehriať a podľa potreby dochuť.

6. Krok

Finále: Cestoviny podávaj horúce, preliate smotanovo-špargľovou omáčkou a posypané zvyšným parmezánom. Môžeš ozdobiť aj čerstvo mletým korením alebo lístkom bazalky.

reklama:

Tento recept je ideálny na jar či leto, keď je špargľa v sezóne, ale vďaka svojej jednoduchosti si ho môžeš pripraviť kedykoľvek. Ak máš rád jemné chute s nádychom elegancie, určite si pochutnáš.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.