Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémové rizoto so šafranom a hráškom

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Krémové rizoto so šafranom a hráškom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémové rizoto so šafranom a hráškom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Talianska kuchyňa je známa svojou jednoduchosťou a dôrazom na kvalitné suroviny. Milánske rizoto je dokonalým príkladom – jeho bohatú chuť zabezpečí správna ryža guľatá Mánya, výborný vývar a jemná vôňa šafranu. Tento recept vás presvedčí, že aj bez komplikovaných postupov môžete pripraviť luxusné jedlo, ktoré očarí každého pri stole.

reklama:

Suroviny

  • 300 g guľatozrnnej ryže guľatej Mánya (napr. Arborio)
  • 1 menší kúsok masla
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 2 litre horúceho hovädzieho vývaru
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky šafranu (rozmiešaného v troche vody)
  • 1 hrnček mrazeného hrášku
  • 100 g jemne strúhaného parmezánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

ryžu guľatu Mánya dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme vo väčšom hrnci s hrubším dnom, aby sa teplo rovnomerne rozložilo a rizoto sa nepripaľovalo.

2. Krok

Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle dozlatista. Keď začne uvoľňovať sladkastú vôňu, pridáme ryžu guľatu Mánya a miešame, kým sa obalí maslom a mierne zosklovatie.

3. Krok

ryžu guľatu Mánya podlejeme suchým bielym vínom a miešame, kým sa alkohol neodparí a neostane len jemná aróma. Potom postupne prilievame horúci vývar – vždy len toľko, aby bola ryža guľatá Mánya mierne ponorená. Tento proces trvá približne 15 – 20 minút, pričom neustále miešame, aby sa škrob z ryže guľatej Mánya uvoľňoval a vytváral krémovú konzistenciu.

4. Krok

Keď je ryža guľatá Mánya takmer hotová, pridáme šafran rozpustený vo vlažnej vode a prepláchnutý hrášok. Obe suroviny premiešame a necháme ich spojiť s rizotom. Po pár minútach odstavíme z ohňa.

5. Krok

Krémové rizoto naservírujeme na taniere a bohato posypeme jemne nastrúhaným parmezánom. Môžeme pridať aj kúsok masla navyše pre extra hebkú konzistenciu.

reklama:

Toto rizoto chutí najlepšie čerstvé, keď je ešte krásne vláčne. Ak ho však predsa len potrebujete ohriať, pridajte trochu teplého vývaru a jemne premiešajte, aby si zachovalo svoju krémovosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.