Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krémový cheesecake s karamelovými sušienkami

Kuchyňa:
reklama:
Krémový cheesecake s karamelovými sušienkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémový cheesecake s karamelovými sušienkami Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento dezert skvele spája jemnosť krémového tvarohu a karamelovú chuť sušieniok. Ide o jednoduchý a osviežujúci cheesecake, ktorý poteší vašich blízkych a nevyžaduje dlhé hodiny strávené v kuchyni.

reklama:

Suroviny

  • Základ z sušienok:
  • 180 g sušienok Lotus
  • 90 g rozpusteného masla
  • Krémová náplň:
  • 500 g tučného tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 400 g šľahačky (33 %)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • Karamelová poleva:
  • 180 g pomazánky Lotus
  • Na ozdobenie:
  • 300 g šľahačky
  • 6 sušienok Lotus
  • 30 g pomazánky Lotus na dekoráciu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava základu: Rozmixujte sušienky na jemný prášok a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Zmes presuňte do tortovej formy s priemerom 23 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie, a dôkladne utlačte na dno.

2. Krok

Krémová náplň: V miske vyšľahajte tvaroh s práškovým cukrom do hladkej konzistencie. Potom pridajte mascarpone, šľahačku a vanilkový extrakt. Pokračujte v šľahaní, kým nedosiahnete pevnú konzistenciu. Z odložených 300 g krému si nechajte na neskôr, zvyšok natrite rovnomerne na sušienkový základ a povrch uhlaďte. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte chladnúť v chladničke aspoň hodinu.

3. Krok

Karamelová poleva: Opatrne rozpustite pomazánku Lotus a nalievajte ju na chladenú krémovú vrstvu. Nechajte cheesecake odpočívať v chladničke niekoľko hodín, ideálne cez noc.

4. Krok

Finálna dekorácia: Pred podávaním ozdobte cheesecake šľahačkou, polejte roztopenou pomazánkou a posypte rozdrvenými alebo rozpolenými sušienkami Lotus.

reklama:

Tento cheesecake je nielen vizuálne lákavý, ale aj skutočne chutný. Je ideálnym dezertom na oslavy alebo rodinné stretnutia!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

122 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.