Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémový cheesecake s karamelovými sušienkami

Kuchyňa:
reklama:
Krémový cheesecake s karamelovými sušienkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémový cheesecake s karamelovými sušienkami Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento dezert skvele spája jemnosť krémového tvarohu a karamelovú chuť sušieniok. Ide o jednoduchý a osviežujúci cheesecake, ktorý poteší vašich blízkych a nevyžaduje dlhé hodiny strávené v kuchyni.

reklama:

Suroviny

  • Základ z sušienok:
  • 180 g sušienok Lotus
  • 90 g rozpusteného masla
  • Krémová náplň:
  • 500 g tučného tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • 400 g šľahačky (33 %)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • Karamelová poleva:
  • 180 g pomazánky Lotus
  • Na ozdobenie:
  • 300 g šľahačky
  • 6 sušienok Lotus
  • 30 g pomazánky Lotus na dekoráciu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava základu: Rozmixujte sušienky na jemný prášok a zmiešajte ich s roztopeným maslom. Zmes presuňte do tortovej formy s priemerom 23 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie, a dôkladne utlačte na dno.

2. Krok

Krémová náplň: V miske vyšľahajte tvaroh s práškovým cukrom do hladkej konzistencie. Potom pridajte mascarpone, šľahačku a vanilkový extrakt. Pokračujte v šľahaní, kým nedosiahnete pevnú konzistenciu. Z odložených 300 g krému si nechajte na neskôr, zvyšok natrite rovnomerne na sušienkový základ a povrch uhlaďte. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte chladnúť v chladničke aspoň hodinu.

3. Krok

Karamelová poleva: Opatrne rozpustite pomazánku Lotus a nalievajte ju na chladenú krémovú vrstvu. Nechajte cheesecake odpočívať v chladničke niekoľko hodín, ideálne cez noc.

4. Krok

Finálna dekorácia: Pred podávaním ozdobte cheesecake šľahačkou, polejte roztopenou pomazánkou a posypte rozdrvenými alebo rozpolenými sušienkami Lotus.

reklama:

Tento cheesecake je nielen vizuálne lákavý, ale aj skutočne chutný. Je ideálnym dezertom na oslavy alebo rodinné stretnutia!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.