- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Krémový slivkový koláč
Krémový slivkový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 9 vajec
- 9 lyžíc kryštálového cukru
- 9 lyžíc hladkej múky
- 1 lyžička kakaa
- Slivková plnka:
- 1,25 kg sliviek
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- Krém:
- 1 vanilkový puding
- 4 dcl mlieka
- 4 lyžice cukru
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- Na vrch :
- 80 g nastrúhanej tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Slivky umyjeme a prekrojíme na polovice a zbavíme kôstok. Veľký plech prikryte papierom na pečenie, namažte ho maslom a posypte strúhankou. Navrch poukladáme polovice sliviek, dutou stranou nahor a posypeme škoricou zmiešanou s cukrom.
2. Krok
Piškótu robíme tradičným spôsobom, t.j. žĺtky vymiešame s polovicou cukru do peny . Z bielkov vyšľaháme tuhú penu a ku koncu po troškách prisypeme zvyšný cukor. Najprv zmiešame múku s cukrovým žĺtkom, potom vmiešame sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rovnomerne rozložte na slivky. Zvyšok cesta zmiešame s kakaovým práškom, nakvapkáme na zvyšok koláča a trochu vmiešame, aby bola piškóta mramorovaná.
3. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 25 minút. Keď je koláč hotový necháme ho mierne vychladnúť , potom ho preklopíme na druhý plech a opatrne stiahneme papier na pečenie.
4. Krok
Na krém uvaríme z vanilkového pudingového prášku s mliekom a kryštálovým cukrom hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Mäkké maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Po troškách pridávame už vlažný puding a tento krém uhladíme na slivky. Potom necháme krém zatuhnúť a na vrch zákuska nastrúhame čokoládu.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4043 videní