Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krtinec na plechu (bezlepkový)

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtko.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 8 vajec
  • 130 g práškového cukru
  • 50 g kakaa
  • 50 g masla
  • Krém:
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 30 g bielej čokolády
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 40 g hustého bieleho jogurtu
  • 1 plátok želatíny
  • 20 g mliečnej čokolády
  • 4 banány
  • 1 citrón
  • 1 vanilkový lusk
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite výrobou piškóty. Rozpustite maslo. Oddeľte bielka od žĺtkov. Zo štyroch bielkov a práškového cukru vyšľaháme penu. Pridajte žĺtky a pokračujte v šľahaní, kým sa nespoja. Potom nalejte maslo, pridajte kakao a jemne premiešajte stierkou.

2. Krok

Obdĺžnikovú tortovú formu (asi 25 x 30 cm) vymastíme maslom. Dno vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne vylejeme cesto a pečieme pri 180°C 20-25 minút.

3. Krok

Medzitým si pripravte krém. Namočte želatínu. Smotanu (120 ml) vyšľaháme s práškovým cukrom do polotuha. Druhú smotanu (60 ml) uvarte v malom hrnci. Pridáme nalámanú čokoládu (bielu), jogurt, vyžmýkanú želatínu, vanilkový lusk vyškriabaný a všetko stierkou premiešame, kým krém nebude hladký.

4. Krok

Jogurtový krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho spojte s predtým vyšľahanou smotanou a prešľahajte metličkou. Nakoniec nastrúhajte mliečnu čokoládu na strúhadle a pridajte do krému .

5. Krok

Upečenú piškótu vyberte z plechu a otočte. Teraz opatrne odstráňte pergamen. Narežeme boky a vydlabeme stred opatrne (odložíme si omrvinky). Plech umyte, osušte a spodok opäť vyložte pergamenom. Na spodok opäť dáme piškótu.

6. Krok

Banány ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a poukladáme na piškótu. aby nám nestmavli pokvapkáme ich citrónovou šťavou.. Zalejeme pripraveným krémom , posypeme omrvinkami z piškóty ktoré najemno medzi prstami ešte premrvíme a dáme do chladničky minimálne na 2 hodiny. Podávame dobre vychladené.

reklama:
Krtko1.jpg
www.przepisy.pl
Krtko2.jpg
www.przepisy.pl
Krtko3.jpg
www.przepisy.pl
Krtko5.jpg
www.przepisy.pl
Krtko6.jpg
www.przepisy.pl
Krtko7.jpg
www.przepisy.pl

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

610 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.