- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Krtinec na plechu (bezlepkový)
Krtinec na plechu (bezlepkový)

- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Korpus:
- 8 vajec
- 130 g práškového cukru
- 50 g kakaa
- 50 g masla
- Krém:
- 120 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 30 g bielej čokolády
- 60 ml smotany na šľahanie
- 40 g hustého bieleho jogurtu
- 1 plátok želatíny
- 20 g mliečnej čokolády
- 4 banány
- 1 citrón
- 1 vanilkový lusk
Postup prípravy
1. Krok
Začnite výrobou piškóty. Rozpustite maslo. Oddeľte bielka od žĺtkov. Zo štyroch bielkov a práškového cukru vyšľaháme penu. Pridajte žĺtky a pokračujte v šľahaní, kým sa nespoja. Potom nalejte maslo, pridajte kakao a jemne premiešajte stierkou.
2. Krok
Obdĺžnikovú tortovú formu (asi 25 x 30 cm) vymastíme maslom. Dno vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne vylejeme cesto a pečieme pri 180°C 20-25 minút.
3. Krok
Medzitým si pripravte krém. Namočte želatínu. Smotanu (120 ml) vyšľaháme s práškovým cukrom do polotuha. Druhú smotanu (60 ml) uvarte v malom hrnci. Pridáme nalámanú čokoládu (bielu), jogurt, vyžmýkanú želatínu, vanilkový lusk vyškriabaný a všetko stierkou premiešame, kým krém nebude hladký.
4. Krok
Jogurtový krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho spojte s predtým vyšľahanou smotanou a prešľahajte metličkou. Nakoniec nastrúhajte mliečnu čokoládu na strúhadle a pridajte do krému .
5. Krok
Upečenú piškótu vyberte z plechu a otočte. Teraz opatrne odstráňte pergamen. Narežeme boky a vydlabeme stred opatrne (odložíme si omrvinky). Plech umyte, osušte a spodok opäť vyložte pergamenom. Na spodok opäť dáme piškótu.
6. Krok
Banány ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a poukladáme na piškótu. aby nám nestmavli pokvapkáme ich citrónovou šťavou.. Zalejeme pripraveným krémom , posypeme omrvinkami z piškóty ktoré najemno medzi prstami ešte premrvíme a dáme do chladničky minimálne na 2 hodiny. Podávame dobre vychladené.






Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
585 videní