Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krtkova torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 180 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 100 ml oleja
  • 125 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice rumu
  • prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Tuk a múka na vymazanie formy
  • Plnka :
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 80 g horkej čokolády
  • 40 g práškového cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • 3 banány
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme tým, že si pripravíme formu. Vymastíme ju tukom a vysypeme hrubou múkou.

2. Krok

Dáme si predhriať rúru a začneme s prípravou cesta. Rozklepneme si vajíčka, oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ušľaháme cukor, žĺtky a olej. Pridáme polohrubú múku, ktorú vopred zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Prilejeme mlieko premiešame a zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Na záver prilejeme rum, ešte raz zľahka premiešame a máme cesto hotové. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme 30 minút na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť. Vychladený korpus vydlabeme.

3. Krok

Najprv si v korpuse vyrežeme kruh. Po obvode necháme okraj cca 1 – 2 cm. Režeme opatrne, aby sme korpus neprerezali cez. Musíme si ponechať dno torty, aby sme ju mohli neskôr naplniť. Pri dlabaní dávame opäť pozor na dno torty. Pokiaľ by sa nám podarilo pretrhnúť, vrátime na miesto časť drviny a dierku tak zacelíme. Na dlabaní korpusu sa nám osvedčila ostrá vidlička. Korpus sa pri dlabaní vidličkou rovno rozdrobí, potom už ho len lyžicou vyberieme do misky a máme posyp na tortu pripravený.

4. Krok

Zatiaľ čo chladne korpus je čas prípravu náplne. Najprv si najemno postrúhame čokoládu. Potom zmiešame v jednej miske sypké suroviny – nastrúhanú čokoládu, práškový cukor a stužovač. V druhej miske zľahka vyšľaháme šľahačku (nie úplne do tuha). Pripravený mix nasypeme do skoro ušľahanej šľahačky a došľaháme. Banány pozdĺžne rozkrojíme a naukladáme do vydlabaného korpusu (podľa chuti môžeme pokvapkať javorovým sirupom).

5. Krok

Na banány navrstvíme šľahačku a vytvoríme menší kopček. Šľahačku zasypeme vydlabaným a rozdrobeným korpusom. Jemne ho pritlačíme, aby torta pekne držala. Hotovú krtkovú tortu necháme vychladiť niekoľko hodín v chladničke, najlepšie cez noc.

reklama:

Zostala vám šľahačka a rozdrobený korpus?

Vyrobíme si ako bonus niekoľko chutných dezertov do pohára.

Zakaždým, keď pečieme krtkovú tortu, zostane nám trochu náplne aj rozdrobeného korpusu. Z týchto „zvyškov“ si jednoducho vytvoríme do malých pohárov . Dáme ich vychladnúť a nedočkavci si ich môžu dať ešte v ten deň.

Príprava je veľmi jednoduchá. Nájdeme si malé poháre a môžeme začať vrstviť.

Na dno nasypeme nadrobený korpus, môžeme ho jemne pokvapkať rumom či vaječným likérom. Ďalšiu vrstvu budú tvoriť nakrájané banány. Zakryjeme ich pripravenou šľahačkou a dezert dokončíme opäť rozdrobeným korpusom.

Vyrobíme toľko dezertov, na koľko nám ostali suroviny.

Krtkova torta v pohári je rýchly a originálny dezert.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.