- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Krtkova torta
Krtkova torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 vajcia
- štipka soli
- 120 g mäkkého masla
- 120 g trstinového cukru
- 100 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 100 g mletých lieskových oreškov
- 200 g tmavej čokolády nastrúhanej
- 600 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
- 40 g práškového cukru
- 3 banány
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielká od žĺtkov.. Najskôr vyšľaháme bielká do snehu.. Najskôr pridáme štipku soli a potom šľaháme do peny..
2. Krok
Žĺtka vyšľaháme s cukrom , pridáme maslo a šľaháme do peny. Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a s kakaom.. Nakoniec vmiešame mleté orechy . 50 g strúhanej čokolády a zľahka vmiešame sneh z bielkov .
3. Krok
Na dno formy si dáme papier na pečenie , alebo ju vymastíme a vysypeme múkou..
4. Krok
Cesto vylejeme do formy a zarovnáme.. pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút. Vyskúšame prepečenosť špáradlom.
5. Krok
Potom korpus vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.
6. Krok
Potom si vyšľaháme smotanu so stužovačmi do pevného stavu.. Opatrne vmiešame zostávajúcu nastrúhanú čokoládu..
7. Krok
Pomocou lyžice vydlabeme otvor v torte asi 2 cm od okrajov a 1 cm od dna....prstami potom rozdrobíme to čo sme vydlabali..
8. Krok
Banány ošúpeme a pozdĺžne rozkrojíme, a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. poukladáme ich na dno piškóty a navrstvíme šľahačku do kopulovitého tvaru. Potom dáme namrvenú zmes z piškóty a ešte všetko presypeme kakaom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
469 videní