- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Krtkova torta
Krtkova torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Korpus:
- 200 g hladkej múky
- 130 g práškového cukru
- 125 g mäkkého masla
- 60 ml mlieka
- 50 g tmavej strúhanej čokolády
- 40 g kakaa
- 4 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- Náplň:
- 600 g smotany na šľahanie
- 50 g tmavej strúhanej čokolády
- 30 g práškového cukru
- 4 banány
- 3 stužovače šľahačky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Dno formy 26 priemer vyložte papierom na pečenie a okraje vymastite. Rúru predhrejeme na 180 ° C
2. Krok
Na čokoládové cesto vyšľaháme maslo a cukor do krémova, postupne pridávame vajíčka a mlieko a miešame. Múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a štipku soli zmiešajte a pridajte do vaječnej zmesi. Všetko dobre premiešajte. Vmiešajte tmavú strúhanú čokoládu. Tortové cesto nalejeme do formy a uhladíme. Pečte 25-30 minút. Nezabudnite otestovať špáradlom, či je korpus prepečený.. Vyberte formu z rúry, nechajte piškótu krátko vychladnúť a vyberte ju formy. Nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
3. Krok
Teraz si vychladnutú piškótu lyžičkou vydlabeme asi 1 cm hlboko, pričom okraj necháme asi 2 cm . Omrvinky pozbierajte do misy.
4. Krok
Banány ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme a potrieme trochou citrónovej šťavy. Tortovú základňu pokryjeme banánmi. Na náplň krátko vyšľaháme smotanu, pridáme stabilizátor smotany, vanilkový cukor a práškový cukor a smotanu vyšľaháme dotuha. Vmiešame nastrúhanú čokoládu. Tortu naplníme krémom tak, aby v strede bola šľahačková kôpka. Rukou opatrne rozmrvíme tortovú posýpku a zľahka stlačíme. Krtkovu tortu vložte do chladničky najmenej na 3 hodiny, kým ju nebudete podávať.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1889 videní