Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krtkova torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 lyžíc mlieka
  • 50 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 g hladkej múky
  • Plnka:
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g nastrúhanej čokolády
  • 3 banány
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddeľte bielka a žĺtka do dvoch misiek. Z bielkov vyšľaháme spolu so štipkou soli a polovicou cukru tuhý sneh.

2. Krok

Zmäknuté maslo vyšľaháme s druhou polovicou cukru a vanilkovým cukrom do krémova, potom postupne po jednom vmiešame žĺtky. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a mlieko a všetko dobre premiešame na nízkych otáčkach, aby sme získali jednotnú zmes bez hrudiek. Do kakaovej zmesi jemne a pomaly v dvoch-troch dávkach vmiešame sneh z bielkov.

3. Krok

Okrúhlu formu s odnímateľným okrajom (priemer 26 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Dáme do nej pripravené cesto a stierkou ho rozotrieme po celej ploche a vrch pekne uhladíme. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 175°C 25 až 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke.

4. Krok

Vychladnutý korpus dáme na podnos. Nožom do neho vyrežeme na vrchnej strane asi 1,5 cm od okraja kruh. Dávajte pozor, aby ste piškótu nerozrezali úplne! Pomocou lyžice vyberte vnútro kruhu a rukami ho rozdrobte na malé omrvinky.

5. Krok

Sladkú smotanu spolu so stužovačom, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha. Vmiešame čokoládu. Banány ošúpeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu. S banánmi pokryjeme vydlabanú časť piškóty. Zatrieme ich šľahačkou, ktorú navrstvíme do kôpky..

6. Krok

Vrch bohato posypte omrvinkami. Pred podávaním tortu uložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby dobre zatuhla..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1011 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.