- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Krtkova torta
Krtkova torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Korpus:
- 4 vajcia
- štipka soli
- 125 g práškového cukru
- 125 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 5 lyžíc mlieka
- 50 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 150 g hladkej múky
- Plnka:
- 600 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 g nastrúhanej čokolády
- 3 banány
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte bielka a žĺtka do dvoch misiek. Z bielkov vyšľaháme spolu so štipkou soli a polovicou cukru tuhý sneh.
2. Krok
Zmäknuté maslo vyšľaháme s druhou polovicou cukru a vanilkovým cukrom do krémova, potom postupne po jednom vmiešame žĺtky. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a mlieko a všetko dobre premiešame na nízkych otáčkach, aby sme získali jednotnú zmes bez hrudiek. Do kakaovej zmesi jemne a pomaly v dvoch-troch dávkach vmiešame sneh z bielkov.
3. Krok
Okrúhlu formu s odnímateľným okrajom (priemer 26 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Dáme do nej pripravené cesto a stierkou ho rozotrieme po celej ploche a vrch pekne uhladíme. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 175°C 25 až 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke.
4. Krok
Vychladnutý korpus dáme na podnos. Nožom do neho vyrežeme na vrchnej strane asi 1,5 cm od okraja kruh. Dávajte pozor, aby ste piškótu nerozrezali úplne! Pomocou lyžice vyberte vnútro kruhu a rukami ho rozdrobte na malé omrvinky.
5. Krok
Sladkú smotanu spolu so stužovačom, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha. Vmiešame čokoládu. Banány ošúpeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu. S banánmi pokryjeme vydlabanú časť piškóty. Zatrieme ich šľahačkou, ktorú navrstvíme do kôpky..
6. Krok
Vrch bohato posypte omrvinkami. Pred podávaním tortu uložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby dobre zatuhla..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1011 videní