Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krtkova torta na plechu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta na plechu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krtkova torta na plechu Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Vynikajúci koláč na slávnostné udalosti alebo len tak ku kávičke. U nás ho milujeme všetci a veru robí sa aj cez víkend len tak..

reklama:

Suroviny

  • 320 g hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 200 ml oleja
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • Krém:
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 400 g kyslej smotany
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 horká čokoláda
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 až 5 banánov
  • Puding:
  • 300 ml mlieka
  • 1,5 balíčka vanilkového pudingu
  • 3 polievkové lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom do peny. Potom pridáme mlieko a olej. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Sypkú zmes postupne zapracujeme do tekutej zmesi. Na záver vyšľaháme bielky so štipkou soli do pevného snehu a jemne ich vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu s vyššími okrajmi. Pečieme pri teplote 160°C približne 20 minút. Korpus je upečený, keď je špajľa suchá, potom ho vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

2. Krok

Kým sa korpus chladí, pripravíme krém. Najskôr uvaríme puding podľa návodu a necháme ho vychladnúť. Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a cukrom. Vychladnutý puding pomaly zapracujeme do tvarohovej zmesi. Nakoniec pridáme šľahačku, ktorú sme vyšľahali do tuha, a jemne nastrúhanú horkú čokoládu.

3. Krok

Vychladnutý korpus opatrne vydlabeme. Nožom vyznačíme okraje a vytvoríme akúsi mriežku, ktorá pripomína šachovnicu. Potom opatrne lyžicou vydlabávame stred, aby sme nepoškodili dno torty. Vydlabané časti korpusu odložíme na neskoršie posypanie.

4. Krok

Banány prerežeme na polovicu a poukladáme ich na dno vydlabaného korpusu. Na banány nanesieme pripravený krém a na záver tortu posypeme vydlabaným korpusom.

5. Krok

Tortu necháme v chladničke minimálne cez noc, aby sa všetky chute spojili a torta pevne stuhla.

reklama:

Tento recept na tortu je vynikajúci na oslavy alebo špeciálne príležitosti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

293 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.