Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krtkova torta s višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtkova torta s visnami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 16
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 4 vajcia
  • 125 g cukru
  • 150 g tmavej čokolády
  • 125 g mäkkého masla
  • 80 g hladkej múky
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Maslo a múka na formu
  • Višňová plnka :
  • 1 pohár višní
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžica cukru
  • Krém:
  • 2 stužovače šľahačky
  • 2 vanilkové cukre
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 150 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C horný/spodný ohrev (teplovzdušná rúra: 160 stupňov) . Formu ( Ø 26 cm) vymastíme maslom a vysypeme trochou múky.

2. Krok

Na prípravu cesta rozšľaháme vajcia v miske a postupne pridávame cukor. Tmavú čokoládu nasekajte na jemné kúsky a spolu s maslom ju rozpustite vo vodnom kúpeli, kým nebude tekutá. Do vaječnej zmesi najskôr pomaly vmiešame tekutú čokoládovo-maslovú zmes, nakoniec k nej preosejeme suché ingrediencie a vymiešame. Čokoládové cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút , Vyskúšajte prepečenie špáradlom.

3. Krok

Po upečení koláč vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť na mriežke. Potom pomocou lyžice vydlabeme, pričom na vonkajšej strane necháme 1 cm hrubý okraj. Vydlabanú mrveničku dáme do misky a necháme na ozdobu.

4. Krok

Na višňovú plnku presypeme višne do sitka a zachytíme šťavu. Dve tretiny čerešňovej šťavy nalejte do malého hrnca a priveďte do varu. Zvyšnú čerešňovú šťavu vymiešame so škrobom a cukrom do hladka. Hneď ako čerešňová šťava zovrie, vmiešame rozmiešaný škrob, a varíme kým zmes nezhustne. Vmiešame višne. Višňovú plnku nalejeme do dutiny čokoládového základu a koláč dáme na 1 hodinu do chladničky .

5. Krok

Medzitým na smotanovú plnku zmiešame stužovač šľahačky s vanilkovým cukrom a pridáme ku smotane, smotanu vyšľaháme dotuha. Stierkou vmiešame hoblinky horkej čokolády. Hneď ako koláč vychladne, natrieme smotanovú plnku na višne do kopulovitého tvaru. Na krém namrvíme mrveničku z cesta a rukou zľahka zatlačíme. Krtkovú tortu chladíme 1 hodinu . Torta tvorí cca 16 kusov.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

249 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.