- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Krupicové halušky – do polievky
Krupicové halušky – do polievky
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 250 ml mlieka
- 60 g masla
- 80 g krupice
- 1 vajce
- štipka soli
- štipka muškátového orieška
- 1 liter vývaru
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr v hrnci privedieme do varu mlieko a maslo.
2. Krok
Teraz prisypte krupicu a nechajte ju variť, kým sa zmes neuvoľní od okraja hrnca – neustále miešajte. Potom odstavte a nechajte zmes vychladnúť.
3. Krok
Potom do vychladnutej hmoty vmiešame vajíčko, soľ a muškátový oriešok.
4. Krok
V hrnci priveďte vývar do varu. Medzitým si pomocou dvoch malých lyžičiek odkrajujte krupicu a vytvarujte z nej halušky. Pred naklepávaním namočte lyžičky zakaždým do horúcej vody, aby halušky ľahko zišli z lyžičky..
5. Krok
Keď vývar vrie, znížte oheň na stredný plameň. Potom vložte krupicové halušky a nechajte ich asi 10 minút variť, kým nevyplávajú na povrch.
6. Krok
Nakoniec ich vyberte dierovanou lyžicou a nechajte odkvapkať na sitku..
Krupicové halušky by mali mať vzdušnú konzistenciu. Pokiaľ ide o výdatnú polievku, uprednostňuje sa krupica z tvrdej pšenice. Jemná pšeničná krupica je vhodná do halušiek, ktoré sa neskôr budú kúpať v sladkých ovocných polievkach.
V závislosti od účelu sa do krupice môžu pridať čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať alebo pažítka, alebo čerstvo nastrúhaný parmezán alebo korenie, ako je kurkuma alebo chilli.
K čistej hovädzej alebo slepačej polievke sa hodia halušky s petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ochutené parmezánom zjemnia akúkoľvek paradajkovú polievku alebo zelenú bylinkovú polievku.
Krupicová hmota na malé halušky sa dá pripraviť, zamraziť a v prípade potreby rozmraziť .
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2214 videní