Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krupicové halušky – do polievky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Plnene palicky recovered recovered.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gutekueche.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 250 ml mlieka
  • 60 g masla
  • 80 g krupice
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • štipka muškátového orieška
  • 1 liter vývaru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr v hrnci privedieme do varu mlieko a maslo.

2. Krok

Teraz prisypte krupicu a nechajte ju variť, kým sa zmes neuvoľní od okraja hrnca – neustále miešajte. Potom odstavte a nechajte zmes vychladnúť.

3. Krok

Potom do vychladnutej hmoty vmiešame vajíčko, soľ a muškátový oriešok.

4. Krok

V hrnci priveďte vývar do varu. Medzitým si pomocou dvoch malých lyžičiek odkrajujte krupicu a vytvarujte z nej halušky. Pred naklepávaním namočte lyžičky zakaždým do horúcej vody, aby halušky ľahko zišli z lyžičky..

5. Krok

Keď vývar vrie, znížte oheň na stredný plameň. Potom vložte krupicové halušky a nechajte ich asi 10 minút variť, kým nevyplávajú na povrch.

6. Krok

Nakoniec ich vyberte dierovanou lyžicou a nechajte odkvapkať na sitku..

reklama:

Krupicové halušky by mali mať vzdušnú konzistenciu. Pokiaľ ide o výdatnú polievku, uprednostňuje sa krupica z tvrdej pšenice. Jemná pšeničná krupica je vhodná do halušiek, ktoré sa neskôr budú kúpať v sladkých ovocných polievkach.

V závislosti od účelu sa do krupice môžu pridať čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať alebo pažítka, alebo čerstvo nastrúhaný parmezán alebo korenie, ako je kurkuma alebo chilli.

K čistej hovädzej alebo slepačej polievke sa hodia halušky s petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ochutené parmezánom zjemnia akúkoľvek paradajkovú polievku alebo zelenú bylinkovú polievku.

Krupicová hmota na malé halušky sa dá pripraviť, zamraziť a v prípade potreby rozmraziť .

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2626 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.