- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kurací paprikáš
Kurací paprikáš
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1,5 kg kura alebo 5 horných a 5 dolných stehien
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 1 menší zeler
- 100 g zeleného hrášku
- 1 kápia
- 2 lyžice masti
- 1 lyžička soli
- 2 lyžičky BOSORKY príchte do jedál
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- cestovina ako príloha
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca si dáme masť a zahrejeme ju..Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a orestujeme ju. Potom pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú, alebo na kolieska nakrájanú, ošúpanú mrkvu, aj zeler a papriku nakrájanú na menšie kúsky. Všetko spolu orestujeme a potom pridáme kurča..Buď to stehná alebo celé kurča si rozporcujeme..
2. Krok
Počkáme kým sa nám kurča v zelenine zatiahne, potom pridáme soľ , mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a pretlak..Osmažíme asi 3 minútky a potom zalejeme horúcou vodou a prikryjeme pokrievkou, a dusíme kým nieje mäso mäkké..Pred koncom varenia pridáme aj zelený hrášok..
3. Krok
Je čas paprikáš zahustiť..Do misky si dáme trochu vody a pridáme lyžicu hladkej múky a dobre rozmiešame aby sme nemali hrudky.Potom múčnu zmes zavaríme k mäsu a prevaríme 5 minút aby sa chuť múky stratila.
4. Krok
Ako príloha sú najvhodnejšie cestoviny..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
732 videní