Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kurací quiche so šampiňónmi a bylinkami: lahodný slaný koláč z jednej formy

reklama:
Kurací quiche so šampiňónmi a bylinkami: lahodný slaný koláč z jednej formy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kurací quiche so šampiňónmi a bylinkami: lahodný slaný koláč z jednej formy Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte niečo chutné, výnimočné a zároveň jednoduché na prípravu, slaný koláč s francúzskym pôvodom – quiche – vás určite nesklame. Tento konkrétny recept spája jemné kuracie mäso, šťavnaté šampiňóny a voňavé bylinky v krémovom vajíčkovo-mliečnom zaliatí na základe z krehkého maslového cesta.

reklama:

Suroviny

  • Na základ:
  • 180 g hladkej múky
  • 120 g studeného masla
  • 1 vajíčko
  • štipka soli
  • Na náplň:
  • 200 g kuracieho mäsa
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 120 g čerstvých šampiňónov
  • ½ lyžičky obľúbeného korenia (kari, grilovacie alebo steakové)
  • 4 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • čerstvé bylinky (napr. mladá cibuľka, bazalka, petržlen, oregano)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z múky, masla, vajíčka a štipky soli si rukami alebo v kuchynskom robote vypracujte kompaktné cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte minimálne hodinu odpočívať v chladničke. Počas toho si pripravíte náplň.

2. Krok

Kuracie prsia alebo stehná bez kože nakrájajte na malé kúsky a zľahka ich opečte na rozpálenom oleji. Po približne 5 minútach pridajte nakrájané šampiňóny, osoľte, okoreňte a ešte krátko orestujte – stačia dve minúty. Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C.

3. Krok

Cesto si rozvaľkajte do tvaru kruhu priamo na papieri na pečenie – uľahčí vám to manipuláciu. Preneste ho do okrúhlej formy na koláč alebo zapekacej misy, vytvarujte aj okraje a vidličkou popichajte dno. Predpečte naslepo zhruba 15 minút, aby sa cesto nestalo rozmočeným.

4. Krok

Na predpečený korpus rovnomerne rozložte kuraciu a hubovú zmes. V samostatnej miske rozšľahajte vajíčka s mliekom, osoľte, dochuťte podľa seba a pridajte nadrobno nasekané bylinky. Touto zálievkou zalejte pripravenú plnku a pečte, kým povrch pekne nespevnie a nenadobudne zlatistý nádych.

reklama:

Tento quiche je skvelý hneď po vytiahnutí z rúry, no pokojne ho môžete podávať aj studený. Posypte ho čerstvými bylinkami a pridajte k nemu jednoduchý zeleninový šalát – a máte perfektný obed, večeru či občerstvenie na oslavu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

48 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.