- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Kurací vývar
Kurací vývar
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:5 hod
Suroviny
- 750 g kuracích kostí a trupu
- 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler petržlen)
- 1 cibuľa
- 1 klinček
- petržlenová vňať
- 2 najemno pokrájané strúčiky cesnaku
- 6 zrniek čierneho korenia
- 1,5 litra vody
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie kosti a trup prelejeme vriacou vodou a scedíme.Vložíme ich do hrnca spolu s ostatnými prísadami a privedieme do varu.
2. Krok
Varíme 2 - 3 hodiny na menšom plameni a zberáme penu.Vývar po uvarení precedíme cez sitko.Zeleninu a kosti poriadne pritláčame aby sme vyžmýkali všetku tekutinu.Takto necháme vychladnúť.
3. Krok
Na noc vývar odložíme do chladničky .Ráno pomocou naberačky na penu z povrchu odstránime tuk.
4. Krok
Vývar vám v chladničke vydrží 3 dni..Môžete si ho však aj zamraziť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
816 videní