- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Kuracia terina s bravčovou panenkou
Kuracia terina s bravčovou panenkou
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 2 ks menšej bravčovej panenky
- 1 menšia cibuľa
- 150 g šunky alebo údeného mäsa
- 150 g brokolice
- 4 ks kuracích pŕs
- 1 vajce
- 1 lyžica horčice
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Sviečkovú odblaníme a zrežeme konce aby sme dostali valec s približne rovnakou hrúbkou.Sviečkovú fixujeme s alobalom..Opražíme ju na rozohriatej panvici s trochou oleja z každej strany cca 7 - 8 minút.
2. Krok
Potom ju vyberieme na tanierik..V panvici potom osmažíme najemno nakrájanú cibuľu.smažíme ju 2 - 3 minúty.Potom pridáme šunku nakrájanú na menšie kocky a takisto aj brokolicu.Orestujeme spolu všetko 3 minútky a necháme mierne vychladnúť..
3. Krok
Kuracie prsia umijeme a buď to zomelieme na jemno , alebo zmixujeme a preložíme do misky.
4. Krok
Pridáme vajce, smotanu, soľ a korenie horčicu a podusenú zmes s brokolicou..
5. Krok
Formu na chlebík alebo na srnčí chrbát si vystelieme alobalom.Do formy dáme polovicu zmesi mletého mäsa a urobíme v strede žľab do ktorého dáme panenku z ktorej odstránime fixačný alobal..
6. Krok
Panenku potom prikryjeme druhou polovicou mletej zmesi a zarovnáme.
7. Krok
Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 45 - 50 minút.Pričom teplotu po10 minútach znížime na 160 °C..a prikryjeme zvrchu alobalom.
8. Krok
Upečenú necháme odpočívať pri izbovej teplote vo forme ešte 15 minút.Potom nakrájame a podávame..
9. Krok
Ako príloha sú výborné pečené zemiaky..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
841 videní