- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie Alla Putanesca 🍗
Kuracie Alla Putanesca 🍗
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 9 ks kuracích horných stehien vykostených
- 1 cibuľa
- 2 tvrdšie paradajky
- 400 g paradajok vo vlastnej šťave, alebo pretlak
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g olív
- 4 - 5 ks ančovičiek (ale nemusia byť)
- 2 lyžice kapary
- trochu čerstvej bazalky
- soľ a cukor podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky.Cibuľu nakrájame na pol krúžky, paradajky, nakrájame na stredne veľké kúsky, olivy nasekáme, taktiež bazalku, cesnak a ančovičky jemne nasekáme. V hrnci alebo panvici na silnom ohni, rozpálime 1 polievkovú lyžicu oleja. na oleji opečieme kuracie stehná aby mali červenú kôrku na oboch stranách.Preložíme na tanier.
2. Krok
Oheň stiahneme a pridáme cibuľu ktorú restujeme 3 - 4 minúty.Potom pridáme paradajky a paradajkovú šťavu a podlejeme ešte 2 dcl vody alebo vývarom.Rozvaríme a osolíme.
3. Krok
Kuracie stehienka vložíme do šťavy a oheň stiahneme na minimum a dusíme mäsko do mäkka.tesne pred dokončením pridáme do omáčky kapary, ančovičky a bazalku.Povaríme ešte 5 minút.
4. Krok
Ak sa vám zdá omáčka kyslá z paradajok, pridajte trochu cukru..
5. Krok
Podávať môžete napríklad s cestovinami.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1701 videní