- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie Cacciatore (Taliansky guláš z kuracieho mäsa)
Kuracie Cacciatore (Taliansky guláš z kuracieho mäsa)
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 kg zmiešané kuracie stehná (horné aj dolné )
- 4 dcl paradajkovej omáčky (pretlak)
- 1 cibuľa
- 2 stonky zeleru
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 2 dcl suchého červeného vína
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
V hlbokom hrnci zohrejte olivový olej. Kuracie stehná medzitým jemne osolíme, potom ich opečieme na panvici na miernom ohni kožou nadol. Pridáme prelisovaný olúpaný cesnak. Keď sa stehná zafarbia (zbelejú), otočte ich a smažte asi 10 minút.
2. Krok
Keď je mäso pekne prepečené, pridajte nakrájanú cibuľu, nakrájaný zeler a mrkvu, potom pridajte soľ a korenie. Pokúste sa poukladať ingrediencie tak, aby bolo mäso na vrchu a zeleninový základ na spodku.
3. Krok
Dochutíme rozmarínom, potom prikryté dusíme ďalších 10 minút pri nízkej teplote. Po zmäknutí zeleniny zalejeme červeným vínom, potom pár minút povaríme, aby sa odparil alkohol. Nakoniec polejeme paradajkovou šťavou, dochutíme polovicou nasekanej petržlenovej vňate, podľa potreby dosolíme. Prikryté varíme 30 minút potom bez pokrievky vyredukujeme za 10 minút.
4. Krok
Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podáva sa s cestovinami, ryžou guľatou Mánya alebo zemiakovou kašou, ale je to skvelé jedlo aj s chlebom. Do tohto guláša môžete pridať aj huby alebo olivy.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
216 videní