- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie fašírky s olivovo kaparovou plnkou
Kuracie fašírky s olivovo kaparovou plnkou
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 600 g kuracie mleté mäso
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 rožok alebo 2 plátky sendviča
- 1 vajce
- soľ a korenie podľa chuti
- Pre náplň:
- 100 g olív
- 1 polievková lyžica kapár
- 2 lyžice píniových orieškov (ak nemáte tak mandle)
- 1 lyžica kyslej smotany
- strúhanka na obaľovanie
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľa a cesnak jemne nakrájame a osmažíme na rastlinnom oleji, až kým nie je cibuľa sklovitá. Preložíme do misy, pridáme vajce.Pečivo namočíme do trochy mlieka, necháme chvíľu zmäknúť a potom vyžmýkame a tiež pridáme do misky.Pridáme mleté mäso, soľ a mleté čierne korenie a premiešame.
2. Krok
Do mixéra si dáme olivy, kapary, oriešky a premixujeme .Potom pridáme smotanu a znovu zmixujeme.
3. Krok
Z mletého mäsa sformujeme placičku do stredu ktorej dáme olivovú plnku a uzavrieme aby nám vznikla fašírka s plnkou uprostred.každú fašírku nakoniec pováľame v strúhanke aby sme ju obalili.
4. Krok
Nakoniec vysmážame na rastlinnom oleji dozlatista z každej strany.
5. Krok
Podávame so zemiakovou kašou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
517 videní