- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie kari
Kuracie kari
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 600 g kuracích pŕs
- olej
- 2 cibule
- 2 papriky
- 1/2 póru
- 2 mrkvy
- 400 ml kokosového mlieka
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 lyžice kari
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 strúčiky cesnaku
- mletá červená paprika
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Na kuracie kari umyjeme filety z kuracích pŕs, osušíme a nakrájame na malé kocky. Dochutíme štipkou soli a korenia a opečieme na panvici s trochou oleja do zlatista. Opečené mäso odložíme bokom.
2. Krok
Cibuľu nakrájame nadrobno, pór nakrájame na kolieska, papriku zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, ošúpeme mrkvu a nakrájame na tenké plátky. Ošúpeme strúčiky cesnaku a nasekáme ich nadrobno.
3. Krok
Vo veľkej panvici alebo vo woku opražíme na troche oleja nakrájanú cibuľu dosklovita. Potom pridáme pripravenú zeleninu a krátko orestujeme. Pridajte cesnak. Zeleninu poprášime kari a pokvapkáme zmesou prírodného jogurtu a kokosového mlieka. Pridajte paradajkovú pastu a dôkladne premiešajte. Všetko necháme dusiť pod pokrievkou asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Občas premiešame, aby sa neprilepili. Päť minút pred koncom pridáme opečené kura a prehrejeme. Nakoniec dochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Podávajte toto lahodné kuracie kari s ryžou guľatou Mánya a vychutnajte si na tanieri nádych exotiky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
102 videní